БСП няма да участва в коалиция с ГЕРБ

OFFNews 17 януари 2017 в 09:28 3199 2

БСП няма да участва под никаква форма в коалиция с ГЕРБ.

Това заяви народният представител от БСП Димитър Горов по БНТ. По думите му двете политически партии имат много сериозни принципни различия. „Нашата категорична опозиционност е една от причините за краха на ГЕРБ на президентските избори“, коментира депутатът. Той подчерта, че десните залагат повече на сделки помежду си, на договорки в името на властта.

„В БСП политиките ни не се случват на този принцип“, изтъкна Горов. Той обясни, че в левицата очакват подкрепа от други политически сили по принципните позиции на БСП от лявото политическо пространство. 

БСП вече е започнала промени в себе си. „Предложи се изборът на председател да бъде пряк, да се въведе мандатност на народните ни представители, което смятам за положително“, коментира Горов. По думите му тръгвайки от тези промени вътре в партията, линията на промяната трябва да се продължи и в държавата.

„Нужна е промяна в икономиката на държавата, като е необходимо да има ясно отношение на държавата към икономиката“, обясни социалистът. По неговите думи погрешната икономическа политика на ГЕРБ е изгонила децата ни от държавата. „Не че тук не им харесва, просто нямат работа“, поясни Горов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

2

Голям хап изяж, голяма приказка не казвай!
Особено в българската 'политика'.

29585

1

Izalina

17.01 2017 в 09:47

А дали не може направо и двете да се саморазпуснат и да си намерят други занятия в живота?
Например да работят наистина.

Всъщност важи и за останалите трайно настанени формации на политическата сцена. Убедително доказаха, че не стават.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки