Каракачанов очаква правителство ГЕРБ-БСП

OFFNews 17 януари 2017 в 08:26 3890 6

Каракачанов очаква правителство ГЕРБ-БСП

Не е изключено след изборите да има правителство ГЕРБ-БСП. Това прогнозира лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов.

"След изборите ситуацията ще бъде патова. Най-вероятно ще се наложи БСП и ГЕРБ да си говорят по определени теми", каза пред Нова тв той. Каракачанов смята, че има вариант за общо правителство, тъй като има общи теми, по които партиите в следващия парламент "трябва да си говорят". По думите му единственият недопустим вариант е правителство с ДПС или ДОСТ

Лидерът на ВМРО каза, че е имало намеса от страна на Анкара третият мандат за съставяне на правителство в рамките на това Народно събрание да не бъде даван на патриотите. По думите му е имало "препоръки" през турското посолство към хора от кабинета да не се дава мандатът на Обединените патриоти.

"Имало е опит за сондаж от страна на Турция. Аз не казвам, че е въздействано", обясни Каракачанов. Той каза още, че депутат от ГЕРБ му е споделил, че няма да подкрепят правителство на патриотите, защото „ако започнете да гоните имигранти и вдигнете пенсиите, не можем да ви стигнем на избори“.

На кого пречи това справедливостта да възтържествува?, попита Каракачанов. "Две години подкрепяхме правителството на ГЕРБ, имало е моменти, когато сме налагали свои виждания – например строителството на оградата", каза още той. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17898

6

кикимора

17.01 2017 в 12:01

Еджънт Иван прогнозира.
Потреса.

29585

2

Izalina

17.01 2017 в 09:53

По-вероятно е да очакваме нови протести пред ЕРП-тата.

Силно се надявам гласовете за Радев на президентските избори ДА НЕ са гласове за БСП

"На кого пречи това справедливостта да възтържествува?" Тва как да го разбираме? Най-справедливо е патриотарската сволоч да властва освен в главите на заклетите си последователи? Не мисля. Не и с тези "кадри"

29216

1

Лопе де Вега

17.01 2017 в 08:45

Има известен резон в такава комбинация. Нарочно не казвам коалиция, защото очаквам по-скоро скрито взаимодействие по основните въпроси. БСП под мъдрото ръководство на известната със своята безпринципност нинова ще намерят начин да подкрепят боко в Народното събрание без много да се излагат пред избирателите си. Казах избиратели. Абе защо всички си мислят, че гласовете за Радев на президентските избори са гласове за БСП? Аз не съм никак убеден. Да очакваме ли намаляване на възможните гласове за червените или зимата ще намали точките на герб и ще даде аргументи на главния противник срещу боко и боковщината?

Поздрав!