БСП кани на консултации за оставка в петък

OFFNews 24 юни 2014 в 14:50 4261 5

Позитано 20

БСП ще изпрати официална покана на останалите парламентарно представени партии за консултации за датата на изборите. Идеята на социалистите е разговорите да се проведат в петък в Народното събрание.

Това обяви на пресконференция днес председателят на БСП Сергей Станишев.

Освен за датата на вота, БСП смята разговорите да се фокусират върху задачите на това Народно събрание, ролята на служебния кабинет, начина на номиниране на българския еврокомисар, критериите за издигането му, както и върху политическата, икономическа и социална ситуация в страната.

Столетницата са избрали петък за ден на консултациите заради ангажиментите в Брюксел на Станишев.

"Причината за тези срокове - утре рано сутринта заминавам за Брюксел, за политически консултации с очакваната номинация за кандидат за президент на ЕП и ще имам срещи с лидери на политически партии в ЕС. Също така ще имаме среща с нашите премиери и преди заседанието на Европейския съвет", обясни натоварената си програма Станишев.

Според Станишев страната има нужда от дълбока политическа промяна. По думите му за да се осъществят дълбоки реформи в държавата, е необходимо стабилно мнозинство.

Попитан кое според него ще е по-добре за страната - незабавни избори или широка коалиция с ГЕРБ, Станишев заяви, че човек прави избори само между възможни варианти, с което намекна, че общо управление с ГЕРБ не опция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews