Борисов обяви, че няма да участва в консултациите за оставка и избори

Нели Чолашка 19 юни 2014 в 10:29 7143 14

Бойко Борисов

Не, няма да участваме в консултации с тези хора, те не си държат на думата.

Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента, след като БСП отново вкара в дневния ред Закона за МВР.

Това означава, че отказва да участва в насрочените за следващата седмица консултации за датата на предсрочните избори и съответно за оставка на кабинета "Орешарски". Лидерите на партиите трябваше да се разберат и за законите, които ще се гледат до вота.

„Само за вчерашния ден вкарват Закона за МВР, искат да бетонират главния секретар и хора от МВР с нов закон.(...) След като не спазиха своите обещания, във вчерашния ден те избраха за 2017 – 2021 година кой да представлява България в ООН. Снощи ми се обади Ирина Бокова още веднъж ми благодари за това, че нашето правителство направи всичко възможно да бъде шеф на ЮНЕСКО. Никой по никакъв начин не е говорил с нас за тази нейна кандидатура. Ние, че се споразумяхме еврокомисар да излъчим най-подходящ след консултации, толерантност, фигура, никой не е споменал, че ще се избира”, аргументира се Борисов.

Той обвини лидера на ДПС Лютви Местан в лицемерно поведение: "Най-толерантно, екзистентно обезглавяват цели министерства и ги подменяме с наши кадри. И ние ще го направим така толерантно. (...) Няма да водим война и реваншизъм, ще бъдем с мекия кинжал. Те с мекия ятаган, ние с мекия кинжал", обяви още лидерът на ГЕРБ.

Вчера той обяви "война и реваншизъм до дупка на управляващите".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!