БСП иска спиране на процедурата за концесия на летище "София"

OFFNews 28 юни 2018 в 11:25 1483 0

Снимка Мартин Георгиев / OFFNews

Внасяме проект за решение за спиране на процедурата за концесия на летище "София", заяви депутатът от БСП Георги Свиленски пред журналисти в Народното събрание.

Той посочи, че вчера на закрито заседание като извънредна точка Министерският съвет е одобрил предложението на министъра на транспорта за стартиране на концесията.

Позицията на БСП е последователна през всичките години, когато това правителство и предишното се опитват да отдадат най-печелившото държвано дружество на концесия, добави Свиленски.

Той каза още, че от БСП ще настояват правителството да предостави на българския парламент и на медиите условията за концесията на летището.

На летище "София" са започнали съкращения на работници. Започнали са да вкарват изискванията на бъдещия концесионер в предварителните условия, за да може, когато получи концесията, да няма противопоставяне от работещите на летището, заяви Свиленски.

Според него в общественото пространство има притеснения, че летището ще бъде дадено на турска фирма. Той посочи още, че парламентарната група на "Обединени патриоти" също са против концесията.

Ние няма да позволим това да се случи и с всички парламентарни средства ще направим така, че тази концесия да не стартира, категоричен бе Свиленски.

Депутатът от БСП заяви, че състоянието на БДЖ е показателно за предстоящата концесия на летище "София". Той посочи, че от днес продават сградата на железниците и скоро директорът може да работи на тротоара, тъй като няма да има офис.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови