БСП: Борисов доносничи в Брюксел

Нели Чолашка 01 април 2014 в 14:58 5236 14

Борислав Гуцанов

Бойко Борисов носи доноси с невярна информация в Брюксел и на това се дължи писмото на еврокомисаря по енергетика Гюнтер Йотингер (той поиска наскоро обяснение за готвени промени в Закона за енергетиката, за които има информация, че противоречат на европейска директива).

Това обяви след заседание на Изпълнителното бюро на партията Таско Ерменков, член на парламентарната енергийна комисия.

Ерменков обясни, че той и колегата му Явор Куюмджиев са внесли промени, свързани със синхронизиране на нашето законодателство с европейското и дефинирането в нашия закон на понятието морски газопровод.

Досега България не е имала такъв газопровод и затова в подобен термин липсва, но заради "Южен поток" се налага да се въведе.

До Йотингер обаче е достигнала информация, че България се готви да изключи "Южен поток" от обхвата на третия европейски енергиен пакет и така да отпадне задължителното изискване до тръбата да имат достъп и трети страни. 

От писмото от еврокомисаря става ясно, че е получил информация от типа "една жена ми каза", смята червеният депутат Ерменков. Доказателство за това бил и фактът, че Йотингер смята, за поправките в закона са минали на първо четене, а те все още не са обсъдени от енергийната комисия.

Червеният депутат Борислав Гуцанов пък обяви, че ГЕРБ днес има рожден ден, защото е денят на лъжата.

Гуцанов беше бе задържан преди 4 години в качеството си на председател на общинския съвет на Варна по разследване срещу неизвестен извършител, насочено към разкриването на предполагаемо престъпление по служба, довело до подозирани щети за общинския бюджет.

Той заведе дело в Европейския съд по правата на човека срещу държавата заради показния арест и претърсването на дома му и го спечели. Съдът определи обезщетение от 40 хил. евро за семейството на Гуцанов.

Той перифразира слогана на ГЕРБ за предстоящите избори от "България няма време за губене" на "България няма време за губене с ГЕРБ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!