Борисов вини за откраднатите подписи новия Изборен кодекс

Нели Чолашка 16 април 2014 в 13:07 4005 4

Бойко Борисов

"Това (откраднатите подписи от партиите) се е случило във всички партии, не е една или две – да кажеш, че има умисъл. Има недомислие в закона. Ако се промени бързо, няма да се получава повече", коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той уточни, че не може да каже кой краде подписи, но е сигурен, че ГЕРБ не се нуждае от такива фалшификации.

"Имаме 70 хил. члена. Само в апарата на партията сигурно са 2 500 – 3 000 души, които веднага с електронен подпис биха го удостоверили”, уточни Борисов.

Той коментира и скандала около общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев, на който бяха претърсени дома, автокъщата и заведението в София, във връзка с открити във Франция 1400 кг. кокаин, пренасян чрез колите за Формула 1.

От БСП веднага обвиниха Алексиев в контакти с Кокаиновите крале, за което той се закани да ги съди, а вчера отново повдигнаха въпроса за този скандал в пленарна зала.

„През 2005 – 2006 година беше правителството с министър-председател Станишев. Ако е имало нещо, да са разследвали, арестували, каквото трябва.

През другото време сегашният министър Йовчев беше на най-важната ми служба – шеф на ДАНС, която има в своите задължения да следи за корупция по най-високите етажи. Така че 4 години не ми е докладвал нито веднъж по такава тема", обяви Борисов.

Самият Алексиев обяви, че няма нищо общо със заловения кокаин и подозира, че атаките срещу него са свързани с факта, че именно той върна на Столичната община "Общинска банка".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!