Борисов: Видях се с Цветан Василев, извини ми се за протестите на Бареков

Владислава Тричкова Последна промяна на 31 март 2015 в 10:31 11395 8

Борисов: Видях се с Цветан Василев, извини ми се за протестите на Бареков

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че се е срещал с банкера Цветан Василев. 

В свое интервю за сайта "Гласове" Василев каза, че преди атаката срещу КТБ е имал среща с лидера на ГЕРБ, за да го предупреди какво се подготвя спрямо банката. 

Днес Борисов даде показания като свидетел в Софийския военен съд по делото срещу бившия шеф на Националната разузнавателна служба (НРС) ген. Кирчо Киров.

След като излезе от съдебната зала той потвърди пред журналисти, че се е срещал с Цветан Василев. По думите на Борисов Василев многократно го е умолявал да се срещнат и то в продължение на месеци. Тогава премиерът го поканил в дома си в Банкя, въпреки че не виждал тема на разговор. Предупредил го и че го следят. 

"Тогава, знаете, многократно казах, че следят къщата ми, джипа им хванах на тези, които следят. Защото твоите башибозуци, ордите на Бареков, разболяха детето ми. Нямаше телевизия, където да мога да отида без да я обкръжат", казал Борисов на банкера.

Василев обаче продължавал да настоява за среща. Отишъл в дома на Борисов и влязъл в гаража. "Ето, това е криминалният случай", коментира премиерът в отговор на твърденията на Василев, че с Борисов са се срещали при криминални обстоятелства. 

"И няма да ми повярвате, но се заклевам, че той дойде да ми се извини за това, което са ми причинили тази година", каза Борисов, като се прекръсти.  

По време на срещата Василев не е казвал нищо за Делян Пеевски. Основна тема на разговор е била ГЕРБ и кой има интерес да съсипва партията. На въпрос каква е била аргументацията на Василев Борисов отговори така: "Защото, ако беше ГЕРБ на власт, КТБ щеше да е цяла. Банковата система щеше да е цяла. "Марица" щеше да е построена, "Струма" щеше да е построена. Фондовете щяха да работят. Нямаше да провалят "Южен поток".

На въпрос дали очаква да свидетелства в съда по делото за КТБ Борисов отговори: "Аз понеже имам големи гърди само за кърменето в мола не са ме викали". 

"Вие не помните ли от трибуната на парламента колко пъти казах, че тези хора ще съсипят банката? Вие не помните ли, когато излизах и казах, а вие мълчаливо мълчахте, че искат да съсипят банката? Помните ли? Ама аз помня много. И вижте сега манипулацията. Той (Цветан Василев) казва: "Аз съм се срещал с тримата лидери на партия, но на 6-и или там кой юни съм се срещал с Бойко Борисов". Аз съм бил опозиция тогава и криминалните обстоятелства са моята къща. Господин Василев аз насила ли ви доведох в моя дом?", каза още Борисов. 

Според него основните виновници за КТБ са Пламен Орешарски и Петър Чобанов.

Чрез медиите Борисов се обърна към Цветан Василев и го призова да се върне в България. "Върни се в България. С това, което имам като власт, ще осигуря НСО, жандармерия или каквато охрана искаш. На границата ще отида и ще го чакам лично с вас, за да е 100% прозрачно", каза премиерът.

Отново по типичния за премиера шеговит тон той сподели, че отправя това съобщение чрез медиите, защото дори не смее да прелети над Белград, за да не кажат, че се е срещал с Василев. 

Едно от основните неща, с което иска да се пребори Борисов, е контрабандата на цигари. Той коментира, че колегите от Турция подават сигнали. Вече са хванати 4 тира. Схемата около внасянето на контрабанда в България е като организирана престъпност, коментира премиерът. Работят цели смени митничари. Те обаче вече имат информация кои са замесени и обеща, че всички ще бъдат изгонени от постовете си. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2015 в 23:47

MINKO610 ОТИ СИ ТОЛКО ПРОСТ БЕЕЕЕ???!!!

31.03 2015 в 21:04

Не само в Народното събрание,ходеше по всички телевизии да говори ,че България е пред фалит,че банковата система е фалирала и ,че трябва да вземем 6 милиарда заем Международния валутен фонд...Наш бОко е в тази игра отдавна ,а с цв.василев са си приятелчета,извиняват се културно един на друг...В интервюто си пред "гласове" цв.василев е казал за пЕЕвски,а за втория/зо бОйко де/,нямало да казва за сега...Тези разбойници ни играят този театър отдавна..."минко610" пиши с малки букви,не е нужно да крещиш,всички знаем,че бОрисов е "слуга"на ДС генералите,а в ЕНП го признават със смях и вицове.

31.03 2015 в 15:10

Премиер и бивш банкер си говорят през медиите 'ела си, няма да те бием'. Никому неизвестен рускобелгийски бизнесмен пише любовни писма на премиера 'върни се, обичам те'. Глав прокурорът прозаично обясни, че няма намерение да се самосезира по случая с бедното, но успяло шиши. Искров се кефи, че документацията по КТБ е грижовно скрита в скута на прокуратурата.
Та да питам, към кои зъбери летим, защото в кокпита на самолета явно няма никой, вратата е заключена отвън, а височина за губене не остана.

31.03 2015 в 14:49

-ДАААААА ВСЕ ПО ЯСНО Е, ЧЕ ДОРИ И СЛЕПЦИТЕ ТРЯБВА ВЕЧЕ ДА СА ВИДЕЛИ-ЧУЛИ И РАЗБРАЛИ, ЧЕ----НЯМАЛО Е, НЯМА И НАДАЛИ СКОРО ЩЕ ИМА ПО ДОСТОЕН, ПО ЧОВЕЧЕН, ПО ИСТИНСКИ -НАРОДЕН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ В НЕЩАСТНАТА ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 70 ГОДИНИ БЪЛГАРИЙКА -----ПРИЗНАТО, ОЦЕНЕНО ОТ МИЛИОНИ БЪЛГАРИ ////ДОКАЗАНО ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 10 ИЗБОРИ В СТРАНАТА /// ОЦЕНЕНО ОТ ЦЯЛА ЕВРОПА //// ДОКАЗАНО С МИЛИАРДИТЕ ОТПУСНАТИ ЗА ИЗГРАЖДАНЕТО В ИКОНОМИКАТА /// ОЦЕНЕНО ОТ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ШИРОКИЯТ СВЯТ ...ОТ НАЙ ВИСОКО-ПОСТАВЕНИ ЛИЧНОСТИ-ДЪРЖАВНИЦИ ОТ НАЙ ГОЛЕМИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА ....И ВСИЧКО ТОВА Е АБСОЛЮТНО НЕОПРОВЕРЖИМО И ОПЛЮВАНЕТО ОТ РАЗНИ НЕРЕАЛИЗИРАЛИ СЕ В ЖИВОТА СИ НЕКАДЪРНИЦИ И НЕГОДНИЦИ Е ПРОСТО-ОТВРАТИТЕЛНО

31.03 2015 в 11:57

"ЧеСна дума"! Вервайте му!

31.03 2015 в 11:54

И нека започне троленето. Искам да кажа "online PR-ът". Новата опорна точка е "Котараците са се облажили" - не че има общо с новината, но да има там някакво мрънкане на заден план...

31.03 2015 в 10:53

"Котараците" на Борисов яко са се облажили.

31.03 2015 в 10:50

Този съвсем взе народа за овце. Дори не се старае да излъже като хората. Ето изказването на Василев за тази тяхна среща:

"- Не само които управляваха. Третият е сегашният премиер Бойко Борисов. С него имах среща на 6 юни 2014 г. и го предупредих, че нещата могат да станат катастрофални. Не толкова за мен и за банката, колкото за държавата.
- Какво ви отговори той?-
Първо не искам да ви казвам по какъв “криминален” начин се добрах до него. Той се страхуваше да се срещне с мен, защото бях следен абсолютно незаконно. Без повдигнато обвинение, без нищо. Абсолютно незаконно бях следен от всички органи и от всички спецслужби. Засега няма да кажа какво си говорихме."


Значи, такава рискова среща, по криминален начин, е била, за да му се извини и го премълчава така настоятелно? Има ли тъп гербаджия, който да вярва на изказването на Буда?

Нека кажат за двете групи,които са атакували банката. Едната Василев я каза на Пеевски и ДПС, а другата я премълча. Всеки непредубеден знае, че става въпрос за групата с основните играчи Бойко Борисов,Пашата,Котараците и Б.Манчев.Те заедно с първата група на Пеевски и Доган съсипаха банката,а оттогава двете групи работят заедно.