Борисов вади министрите от предизборната кампания

Истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт, заяви Борисов

OFFNews 15 март 2015 в 15:22 4721 15

"Ако ме е страх от нещо, това е етнически конфликт. Не ме е страх нито от олигарсите, нито от престъпниците, но истински ме е страх от етническо напрежение."

Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на Националното съвещание на ГЕРБ в Пловдив.

"Отношенията ни с ДПС са такива, каквито са и с БСП. Поддържаме нормален диалог, за да работим по приоритетите на страната както на национално, така и на европейско равнище. Никой няма да запомни Радан, Валери Симеонов или Каракачанов, ако стане етнически конфликт. Ще дойде CNN и ще каже, че правителството на ген. Борисов го е направило, подчерта премиерът.

Партньорите ни правят така, че да увиснем. Така беше при гласуването на плоския данък, на предварителните отчуждения и за дълга. Кичат ни брошката ДПС заради тяхната безотговорност в такива моменти," каза Борисов.

"Започвам да си мисля, че умишлено се дърпат за важните гласувания в парламента, защото, като ни откажат подкрепа, оставаме само с ДПС. Можем да търпим, но не безкрай," категоричен е Бойко Борисов.

По думите му правителството е имало възможност да падне поне 3-4 пъти заради липсата на подкрепа от страна на коалиционните партньори.

"ГЕРБ е различна от останалите партии. Шуробаджанащината ни е чужда. Забранявам ви да правите чистки по места преди местните избори", посочи още лидерът на ГЕРБ, като благодари на кметовете от партията и заяви, че нито един от тях не е бил купен.

Според Борисов целта на ГЕРБ е да потвърди и да увеличи позициите си в местната власт на изборите наесен.

"Един месец преди изборите ще прекратя всякакви прояви на министрите и ще предложа всички министри от всички коалиционни партньори да не участват в предизборната кампания", каза още премиерът, като допълни, че възнамерява и самият той да стои встрани от предизборната кампания.

Борисов увери, че ако кандидат на Реформаторския блок стигне до балотаж, от ГЕРБ ще го подкрепят, но очакват същото в замяна.

Премиерът подчерта още, че правителството полага големи усилия, за да внесе ред в държавата.

„Не мога да си представя ГЕРБ да управлява и да не строим. Ако е така, защо да съм премиер? Това, което е построено, е единственото, което остава за хората“, категоричен е Бойко Борисов.

По повод бедствието в Кърджали и Смолян той обяви, че в момента там работят над 970 машини. Наводненията, свлачищата ще струват десетки и стотици милиони на държавата. "Затова водим сериозна битка с контрабандата. Десетилетия наред са източвани милиони през енергетиката, но ние ще бъдем безкомпромисни", увери Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!