"Борисов си прави каквото иска, ще решим дали още подкрепяме кабинета"

Ивайло Анев Последна промяна на 14 март 2015 в 09:12 3687 10

През ноември Бойко Борисов и Георги Първанов подписаха споразумение за партньорство

„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си правят каквото си искат”, заяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов.

На въпрос дали ще напуснат коалицията, той отговори, че техните критики не само за липсата на диалог. Големият проблем според него е липсата на адекватна политики и реформи. „Що се отнася до Ивайло Калфин, той е един от най-добрите министри”, заяви Първанов.

През април АБВ ще реши дали да продължи да подкрепя политиката на това правителство. „Нека да видим какви реформи предлагат”, допълни той.

Той заяви, че ако някоя от опозиционните партии внесе вот на недоверие към правителството относно енергийната политика, АБВ ще го подкрепи. „Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката? Онзи ден например подкрепихме кадровите промени в МВР”, даде пример той.

Първанов бе категоричен, че Румяна Бъчварова е получила своя шанс, но това по никакъв начин не отменя хаоса в системата на вътрешните работи.

Относно назначаването на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване той каза, че този избор не е удачен. „Тази позиция винаги е заемана от хора с пагони. Имам чувството, че Реформаторския блок иска да има свои хора навсякъде в службите”, аргументира се Първанов.

Бившият държавен глава заяви, че не знае кой ще бъде предложен за шеф на ДАНС. „Консултации с нас не са правени”, категоричен беше той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!