"Борисов си прави каквото иска, ще решим дали още подкрепяме кабинета"

Ивайло Анев Последна промяна на 14 март 2015 в 09:12 3422 10

През ноември Бойко Борисов и Георги Първанов подписаха споразумение за партньорство

„Държим се като опозиция, защото ни идва в повече това, което се случва. Няма никакъв диалог, премиерът и правителството си правят каквото си искат”, заяви лидерът на АБВ в оставка Георги Първанов.

На въпрос дали ще напуснат коалицията, той отговори, че техните критики не само за липсата на диалог. Големият проблем според него е липсата на адекватна политики и реформи. „Що се отнася до Ивайло Калфин, той е един от най-добрите министри”, заяви Първанов.

През април АБВ ще реши дали да продължи да подкрепя политиката на това правителство. „Нека да видим какви реформи предлагат”, допълни той.

Той заяви, че ако някоя от опозиционните партии внесе вот на недоверие към правителството относно енергийната политика, АБВ ще го подкрепи. „Кой може да ме накара да подкрепя една грешна политика в енергетиката? Онзи ден например подкрепихме кадровите промени в МВР”, даде пример той.

Първанов бе категоричен, че Румяна Бъчварова е получила своя шанс, но това по никакъв начин не отменя хаоса в системата на вътрешните работи.

Относно назначаването на Йордан Бакалов за шеф на военното разузнаване той каза, че този избор не е удачен. „Тази позиция винаги е заемана от хора с пагони. Имам чувството, че Реформаторския блок иска да има свои хора навсякъде в службите”, аргументира се Първанов.

Бившият държавен глава заяви, че не знае кой ще бъде предложен за шеф на ДАНС. „Консултации с нас не са правени”, категоричен беше той.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2015 в 16:12

09- точно руските мекерета управляват държавата, през ейджънт би.

14.03 2015 в 15:40

Плоскоглавецът Гоце си е въобразявал, че от него ще се иска нещо друго, освен да гласува и ръкопляска. А истината е, че от руските мекерета вече нищо не зависи.

14.03 2015 в 12:48

Щом мурзилките квичат на умряло, зачи всичко е наред. А, тоя гьон сурат , ако си мисли ,че може да извива ръце в името на руската енергийна мафия, прав му път !

14.03 2015 в 12:24

*министерство/-извинявам се за техническата грешка,но тъкмо да допълня...ДС няма толкова лесно да се откаже от най-успешния си проект /герП/,който беше създаден от тях за фалшиво дясно в България.Те разбиха истинските десни партии благодарение на внедрените в тях лакеи/доносници на ДС.ТЕ/ДС/ градиха 10 години "имиджа" на герП като дясна партия,че чак и в Европейския парламент я приеха в ЕНП...ДС няма да се лиши лесно от такива завоювани вече позиции в българската и в европейската политика...Сега ще дръпнат ушичките на уж "неуправляемия" бОйко ...и той пак ще ги слушка..."агент гоце"го държи на къса каишка...пак ще си говорим...

14.03 2015 в 12:09

ПърВанов-гоце е"шефът"на бб от ДС!ДС му дърпат конците-как да се държи,какво да прави...уж уж преди бяха опозиция,ама все в полза на управляващите...внасят например вот на не доверие,но после ги няма в парламента да си защитят този вот.Сега като управляващи,ако нещо добро стане,бОйко е пръв напред,той се кичи с лаврите,ако нещо не се получава или става твърде бавно в управлението на някое министердтво все РБ му е виновен!Грешката му е ,че много се вживя наш бОйко в ролята си на диктатор,харесва му да "разпределя"ролите и започна да не "слушка" генералите...ако продължава така може да си приберат чадърчето...ипосле...ако паднеш от високо повече боли...

14.03 2015 в 10:41

гоце седефчов да заминава да гони архари с прашка около село косача

14.03 2015 в 10:16

глупости, боко винаги е играл по гайдата на гоце

първанката се оптва да му изгради образ на независим елемент, докато калфин рапортува на началството в москва

комунистическа сган!!!

14.03 2015 в 09:44

Сега Калфин ако е мъж трябва да си подаде оставката веднага. Какви са тези шизофренични изхождания на Първанов? Ще гласуваме вот на недоверие на правителството, но ще имаме министър в правителството. Ама така е като по време на избори някой хора ходят за гъби- Атака, ДПС и ДС ще ни управляват.

14.03 2015 в 09:29

Всички изказвания за МВР и ДАНС от сътрудници на ДС са винаги срещу интересите на България. Да ги чуем и да направим точно обратното.

14.03 2015 в 09:26

Абе то че Боко Тиквата не става за нищо и че няма да направи никакви реформи не е ясно само на герберастките тролове, ама когато тоя комунделски мазник Гоце говори за това е някак гнусно.....получава се нещо от типа крадеца вика "Дръжте крадеца!".....