Борисов в Израел: Ако направя магистрала - така да друса и люлее, ще ме изядат

OFFNews 25 февруари 2016 в 12:47 11048 14

Като се возих по магистралата днеска, ако в България направя такава магистрала - така да друса и да люлее, ще ме изядат мене. От аерогарата до Рамала. Това заяви премиерът Бойко Борисов, който е на посещение в Израел, по време на среща с българи в страната.

След като от залата казаха на премиера, че въпросната магистрала всъщност е в ремонт, той отговори: Не знам колко е в ремонт. Но ако в България направя такава магистрала, всеки сутрешен блок ще започва и ще завършва с това.

Срещата с българската общност в Израел се проведе в сряда вечерта и протече много гладко, за разлика от тази в Лондон, при която Борисов получи неудобни въпроси за връзки с Делян Пеевски, съобщи „Дневник“.

От групата ГЕРБ-Израел обявиха, че подкрепят напълно Борисов и поискаха да се създаде и младежка организация е Израел. 

"Петък, събота и неделя правим един младежки семинар в Сандански. Ще ида там да ги видя. Ще организирам ГЕРБ да пратят хора тук", отговори Борисов. 

На срещата присъстваха още почетният консул на България в Израел Мони Бар и бившият външен министър Николай Младенов, който е специален пратеник на ООН в страната.

Отношенията между Израел и България са повече от приятелски. С Бенямин Нетаняху сме добри приятели, доста общи политики имаме, помагаме си. В Палестина, в Рамала се срещнахме и с техния премиер Рами Хамдала и президент и външен министър, подписахме споразумения. България е уникална в това отношение, защото години наред с палестинската общност работи добре, а с Израел имаме такива братски отношения, подчерта Борисов.

Ние като българи действително имаме основание да сме братя с израелския народ и да се гордеем с това, което преди 70 години българският народ е направил. Приятелството между България и Израел, и по принцип с еврейската общност, датира от спасяването на българските евреи, така че ние до живот ще сме си близки и признателни и действително чест прави на Израел, че никога не го забравя. Истински благодаря на тези хора, които са живи участници и припомнят историята и какво е направил народът, допълни Борисов.

По време на срещата стана ясно още, че израелската адвокатска колегия ще предложи Българската православна църква за Нобелова награда за мир заради спасяването на българските евреи.

От българската общност в Израел Борисов получи няколко подаръка, сред които икона от Назарет със сцената на Благовещение. Той пък подари на присъстващите мартеници, с които да се закичат на 1 март. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!