Борисов: Уж асфалт не се яде, ама само за пътища питате

OFFNews 10 септември 2017 в 15:06 6770 1

Снимка Facebook

"Уж асфалт не се яде, ама всички само за пътища питате", заяви премиерът Бойко Борисов през журналисти в Русе, където присъства на откриването на възстановения храм "Всях Святих". 

Борисов подчерта, че се работи активно заедно с румънското правителство за изграждане на втори мост над Дунав при Русе. 

"На 2 и 3 октомври имаме съвместно заседание с румънското правителство. Работим активно по изграждане на още един мост в Русе. С въвеждане на тол-системата той ще може да се самофинансира изцяло, така че би могло спокойно и концесия да се даде за направянето и да не се вадят пари от бюджета", каза премиерът. 

В Русе стартира основно обновяване на две от най-големите училища и три детски градини, допълни Борисов и обеща да бъдат направени много улици в града, като подчерта, че заради това ще се наложи половината град да бъде затворен. 

"Ще извиняват хората, ама няма как да ги нарисуваме с боички. Доста неща мисля, че свършихме, плюс "Хемус" с Русе - Бяла – Велико Търново е приоритет на приоритетите", каза още Борисов.

По думите му за пътя Велико - Търново – Русе вече вървят и отчуждителните процедури.

"Просто бавно става, защото са сложни инженерни съоръжения. България ни е прекрасна, но за строителство е много трудно - мостове, тунели, виадукти, отчуждителни процедури", посочи той. 

На въпрос за подготовката за българското председателство на Съвета на ЕС Борисов отговори, че подготовката върви. 

"НДК е една сграда, която наемаме за председателството. Ако 20-30 години преди това бяха по една плочка сменяли, въобще нямаше да се ремонтира, ще платим наем, ще отидем и ще го проведем. Тези, които не са го пипнали, а продаваха гащи и сутиени, сега намират опорни точки. Ако те са поддържали НДК, десетки правителства преди нас, нямаше сега от парка до вътре всичко да се изкорубва и да се прави наново", заяви Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови