Борисов: Догодина Хемус ще подмине Севлиево, готвим голяма инвестиция в Плевен

OFFNews 04 септември 2017 в 14:15 12496 0

Убеден съм, че все повече инвеститори ще продължават да идват в Северозапада. Инвеститорите виждат, че и магистрала "Хемус" върви, убеден съм, че догодина вече ще подминем и Севлиево, защото проектите са готови, една част започва да се строи, това ни е приоритет. Има ли път, идват инвеститори, улеснява се транспортирането на готовата продукция. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Червен бряг, където откри разширение на производствен корпус за заваряване на стоманени компоненти на завод, собственост на австрийската фирма "Палфингер".

Стабилността, ниските данъци, изграждането на инфраструктурата дават възможност да се развива и този регион, подчерта Борисов и допълни, че от голямо значение е работата в синхрон на държавната и местната власти.

"Искам да поздравя директорите, австрийската компания, строителите, кмета за това, че на неговата територия се развива такъв голям завод. Близо 50 млн. лв. е инвестицията. След като те имат един завод в Ямболско, много са доволни от България, от работата на хората, сме ги упътвали насам и за радост вече е факт – не първа копка, а готов завод. В тази фирма работят около 100 човека в България. Да се надяваме, че това е и пътят за повишаване на доходите. С работа се повишават доходите", каза той. 

По думите му се готви и голяма инвестиция в Плевен. 

"Обичам, когато е готово, да го покажа. Като минат изборите в Германия, ще дойдем", коментира премиерът. 

На въпрос за взаимодействието между местната власт и полицията и дали са необходими законодателни промени Борисов отговори, че са назначени 1000 нови служители. 

"Закони много имаме, просто трябва да се изпълняват и всеки да работи с душа. Ето сега от София дотук на всеки 100 метра са помлени мантинелите. Какво ли не се изговори, какво ли не се направи? Кара се безобразно. И санкции, и коли изкарахме, снимки има, налагат се глоби, свалят се номера. Това, ако не го осъзнаем ние… Знаете ли колко паметници има по пътищата? Може всеки да не се прибере", каза Борисов.

"Трябва просто да осъзнаваме като нация, че на пътя всеки иска да се придвижи до някъде, а не да загине. Не можем да сложим на всяка пресечка полицай. Не може във всяко нещо да сложиш полицай. Нали всички ние от джоба си плащаме за това като данъкоплатци. Просто дисциплина трябва, допълни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!