Борисов: „Цанков камък“ и „Беленe“ също са добри имена за коалиция

Елица Мартинова 15 януари 2014 в 15:49 2900 14

Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов, Снимка: БГНЕС

„Проекти като „Цанков Камък” и „Белене” също биха могли да бъдат заглавия на коалиции“, посочи във Facebook профила си председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Коментарът му е задочен отговор на констатацията, която лидерът на ДПС направо по-рано днес в парламента. В кулоарите Местан посочи, че срещу кабинета „Орешарски“ се е задействала коалиция „Мишо Бирата“. Той постави в редиците й ГЕРБ и Реформаторския блок, но чрез препратката към Мишо Бирата намекна, че АБВ – инициативата на Георги Първанов, също е в тези редици.
В статуса си Борисов категорично отрича да има нещо общо с новата лява формация.

„Само му напомням на Местан, че точно ГЕРБ проведохме процедура по имийчмънт на президента Първанов и тогава ДПС и БСП не се посвениха да гласуват в негова защита. Явно тогава покойният Миши Бирата не беше пречка за тяхната подкрепа. Напомням на Местан също, че вторият мандат на Първанов беше осигурен точно с подкрепата на ДПС“, изтъква бившият министър-председател.

Борисов е категоричен, че няма нищо общо с АБВ.

„Аз съм си позволил еиднствено да кажа, че за ГЕРБ е много сериозен противник проект, в който участва човек, който е бил два мандата държавен глава, вътрешният и външният министър на правителството на Тройната коалиция, както и кметове на различни населени места“, пише в профила си Борисов.

В тази връзка той припомня, че неведнъж е заявявал, че според него почетният председател на Ахмед Доган е най-добрият български политик, но това не означава, че ГЕРБ и ДПС са в коалиция.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!