Пирински: АБВ е плод на лични амбиции

Елица Мартинова 15 януари 2014 в 15:09 1884 5

Георги Пирински, Снимка: БГНЕС, Архив
Георги Пирински, Снимка: БГНЕС, Архив

„Моят прочит не е по-различен от този, който доминира във всички коментари, че става дума за лични амбиции на тези, които предприемат тази стъпка.“

Това заяви пред „Нова телевизия“ зам.-председателят на Изпълнителното бюро на БСП Георги Пирински по адрес на инициативата АБВ на Георги Първанов.

Бившият депутат подчерта, че в устава на БСП е отредено специално място за идейни, творчески и политически дискусионни клубове в рамките на партията, които биха могли излязат с критики към водените от ръководството политики. Пирински обаче е категоричен, че инициативата на Първанов не се вписва в тази рамка, защото цели да излезе със собствена листа за евроизборите.

Зам.-председателят на Изпълнителното бюро отхвърли обвиненията, че от „Позитано“ 20 са зависими и робуват на задкулисни договорки.

„Вчера в изявленията на АБВ се казва, че има структури и личности в БСП, чийто списък имаме, но не го обявяваме, защото те ще бъдат подложени на натиск. Защо тези въпроси не се поставят на следващото заседание на Националния съвет или не са били поставени на предходното заседание? Не е ли именно това задкулисието? Не е ли това проява, която протича не по устава на партията“, попита риторично Пирински.

Той посочи още, че от случващото се в левицата губи само българският избирател.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови