Борисов събира ГЕРБ във вторник заради ветото на Изборния кодекс

ОFFNews 07 май 2016 в 17:28 4299 9

Във вторник премиерът Бойко Борисов ще събере депутатите от ГЕРБ и Изпълнителната комисия на партията и заедно ще вземат решение по повод ветото на президента на промените в Изборния кодекс. 

Това се разбра от публикация във фейсбук профила на министър-председателя. Той подчерта, че решението ще бъде взето "отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството".

Борисов обаче подчертава, че в същото време от ГЕРБ ще продължат да водят разговори с коалиционните им партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото "стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани".

"Аз винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите", пише той в социалната мрежа.

Ето какво написа Борисов във Facebook:

"Политическа Партия ГЕРБ е поставена в изключително сложна ситуация и то за нещо, което ние сме инициирали още в първия ни мандат, а именно за първи път заложихме облекчена форма на подаване на заявления от българите в чужбина – електронно, дистанционно по интернет, с цел да се даде възможност на повече наши сънародници да гласуват. Благодарение на това беше възможно да се разкрият допълнително секционни избирателни комисии извън дипломатическите и консулски представителства, което дори г-жа Манолова запази. Така че, аз винаги съм считал, че е наше задължение да осигурим възможност всички български граждани, които желаят да гласуват в чужбина, да могат на практика да упражнят това свое право на глас. Винаги съм твърдял, че до този момент не е измислена по-демократична и добра система от изборите. Затова аз във вторник ще събера ПГ на ГЕРБ и Изпълнителната комисия, и отчитайки рисковете за мнозинството и стабилността на правителството, ще вземем решение. Същевременно ще продължим да водим разговори с нашите партньори от РБ, ПФ и АБВ, защото стабилността на държавата е важна, но не бива да нарушаваме демократичните права на българските граждани. Това е отговорност на всички политически партии и лидери, не само моя, и не само на ГЕРБ. Надявам се, че ще успеем да намерим един разумен и справедлив консенсус."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

7506

8

БиБето иска да седи на два стола.
Той видите ли не желаел да ограничава гласуването в чужбина, ама лошите му партньори много го натискали.
При посещението си в Лондон осъзна, че за българите в чужбина не е нищо повече от един измамник и евтините му трикове от рода на това 'Аз съм глупав , ама и вие сте глупави' не минават.
Знае много добре, че партията му ще загуби проценти и мнозинство. Същото се отнася и за т.нар.патриоти. Те пък ще изчезнат от Парламента нацяло.
Ха да видим какво ще измисли..:-)

13340

6

Blagodatka Dushanova

07.05 2016 в 20:35

Е ,и аз това казвам де...А ,помните ли когато се правеше на опозиция и неговите другарчета го учеха как да натиска бутоните,когато трябва да гласува в залата на Народното събрание?...Но явно не се научи и престана да влиза в залата,а само стоеше в кулоарите на НС и се перчеше пред ошашавените журналистки :)

63994

5

Red or Dead

07.05 2016 в 20:24

@Blagodatke, чест и почитания, ама вие НАИСТИНА ли вярвате, че ТИКВАТА изобщо е чувал за фейс..туитър...и так далее....

Той “работи“ ТОЛЬКО с ...........изключен лаптоп, ако Ви интересува има доказателствен снимков матрЯл из Нета....

13340

4

Blagodatka Dushanova

07.05 2016 в 19:50

Написаха му във ФБ!Толкова подредени изречения,при това лесно се разбира какво иска да каже...Извинявайте ,но "пингвина"няма такъв стил!Това той не е написал във Facebook!...Но едно със сигурност е ясно-гербарите ги гони голям страх.Този път цв.цв. и неговите умения да фалшифицира изборите може да не помотнат за "тоталната победа" на герб...А бе да вървят по дяволите.

63994

3

Red or Dead

07.05 2016 в 19:32

А този документ моля да бъде унищожен веднага след прочитане, понеже ми го изпрати ЛИЧНО внедрен агент на ФСБ и не искам да бъде...“осветен“.....прочети и веднага го изяж ;);)

http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/BOJA.jpg

63994

2

Red or Dead

07.05 2016 в 19:27


http://afera.bg/wp-content/uploads/2016/05/PARAD34.jpg

Успях да “хакна“....логото което ще “краси“ сбирката на БАШ матрЯла...........видими резултати и стабиУност...а и “БЕЗПЛАТНО“ саниране на .....кокошарниците....

12015

1

hi hi

07.05 2016 в 18:00

Когато игнорираш тези които те подкрепяха в коалицията не е сложно,а сега е сложно!А.
 
X

Да помогнем на украинските деца!