Борисов: Реформа в системата на ТЕЛК ще има, злоупотребите ще спрат

OFFNews 11 април 2018 в 15:24 3410 0

Правителството няма да се откаже от готвената реформа в системата на ТЕЛК, заради която днес стотици хора с увреждания протестираха пред Министерския съвет.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов, който заяви, че в следващите дни министри и организации на хора с увреждания ще обсъждат точка по точка предвидените промени. 

Борисов уточни, че едно от условията на "Обединени патриоти" при съставяне на коалиционното правителство е било да се направи всичко възможно да се спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват.

"Това, което колегата Валери Симеонов със своите експерти и министри в продължение на 5 месеца работи, е не да бъдат ощетени дадени хора. А да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това", заяви още министър-председателят

Бойко Борисов беше категоричен, че ще бъдат използвани всички ресурси на държавата за по-голям контрол над комисиите за ТЕЛК. Според премиера от там започва проблемът. 

"Целта ни е такава, че да остане повече ресурс към хората с увреждания, а не да се пренасочва на друго място", каза Борисов. 

Премиерът заяви, че целта на реформата не е да навреди на някого, а да спре парите на хора, които злоупотребяват с ТЕЛК. Той отправи апел към хората с увреждания за диалог.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!