Кънев за Борисов: Толкова глупости му гласувах, а сега ме обвинява

OFFNews 15 януари 2016 в 08:37 11594 24

Снимка БГНЕС

"Искам да кажа, че чудеса направих да пазя добрия тон. И сега и преди. Искрено възмутен съм от Борисов. Една година всякакви постове отказвах, за да остана в парламента, за да съм гарант, че този процес ще върви, защото съм наясно, че никой от ГЕРБ няма да го движи това нещо. Цялата тази една година стисках език зад зъбите за какви ли не безобразия. Какви ли не глупости съм им гласувал, особено на министъра Горанов."

Това заяви председателят на ДСБ Радан Кънев в ефира на Нова телевизия по повод вчерашното изказване на Борисов по време на "визитата" му във ВСС, в което премиерът обвини Кънев за провала на съдебната реформа.

"Опитваха се да ни минават със законопроекта за плоския данък, че това бил съюзът ГЕРБ-ДПС. Глупости! Съюзът ГЕРБ-ДПС беше НСО, като стана армия на властта. Съюзът беше БНБ, КТБ, Мая Манолова. Всичко това го преглъщах, за да знам, че ще има съдебна реформа.", коментира Кънев. 

За Кънев премиерът Борисов вече е направил избора си и е отворил "врата, която вече не може да бъде затворена".

"Сега Първанов го рекетира, Цацаров го рекетира, Пеевски го рекетира", каза Кънев.

По негови думи лидерът на АБВ рекетира Борисов с искането си Ирина Бокова да бъде кандидатура за шеф на ООН.

Цацаров пък, защото води разследвания срещу министри от кабинета на Борисов, а дясната ръка на премиера - Цветан Цветанов, заедно с главния прокурор, са приклещили и атакуват Румяна Бъчварова, обясни Кънев.

"Тя жената вече взе нервите да си изпуска. Приятелския огън най-много боли".

Още по темата ДПС Кънев сподели, че е кошмарно за българския гражданин да наблюдава геополитическата война на Русия и Турция у нас.

Относно новия си политически проект и дали ще става президент Кънев заяви:

"Всеки може да участва в проекта, но време няма. България е в криза и тя се задълбочава. Ако ще ставам президент, ще се кандидатирам за победата, а не за едни 7-8%"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!