"Борисов отсега гледа към президентския стол"

Ивайло Анев 19 септември 2014 в 14:29 3973 5

Живко Георгиев.

"Сбъдва се прогнозата, че Бойко Борисов има по-голяма ефективност с реакциите си на обективните процеси в страната, отколкото съпартиецът му Цветан Цветанов, и е по-склонен да играе не в политически, а в личен план - той гледа към президентския стол."

Така социологът Живко Георгиев коментира възгледите на лидера на ГЕРБ Борисов и заместника му Цветанов за бъдещото правителство.

За Цветанов тази формула означавала ГЕРБ да сформира самостоятелно правителство, което да бъде подкрепяно от всички парламентарни сили. А за Борисов - широка коалиция, съставена от ГЕРБ, БСП, ББЦ, ДПС, РБ и т.н., в случай, че партията му не спечели 121 мандата.

"Цветанов няма амбициите на Борисов и си остава сивият кардинал, партийният човек в ГЕРБ", констатира Георгиев.

В комбинация визиите на Борисов и Цветанов навярно са разчетени като печеливш микс за сегашната предизборна кампания на партията, заяви социологът.

Георгиев констатира още, че медийната част на кампанията не е особено ярка. "Но някои партии са особено активни на терена - БСП, ББЦ, ГЕРБ. Не наблюдавам, обаче, особен интерес сред българите към тези избори, няма особено еуфория сред тях", добави още Живко Георгиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови