Борисов обясни за карикатурите: Искат да ни разклатят заради бежанците

Юлиан Христов Последна промяна на 14 април 2016 в 12:53 14359 31

Борисов обясни за карикатурите: Искат да ни разклатят заради бежанците

Скандалът със свалените карикатури на Чавдар Николов е част от поредица дейности срещу правителството като т.нар. "граждански арести" и твърденията за това, че България не се отнася добре с бежанците. Атаката е заради това, че правителството си върши добре работата, за да не допусне бежанска вълна. 

Това е обяснението на премиера Бойко Борисов, който след заседанието на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС) при президента разви сложна схема за дискредитиране на правителството. 

"При тази организация на правителството, ние няма да допуснем бежанска вълна и това явно е проблем и търсят по най-ефективния начин да ни разклатят, като кажат: "Има виновник", обясни пред журналисти Борисов.

От изказването му стана ясно, че участник в заговора е и Нова тв. Борисов се обърна към репортера на Нова тв с думите: "Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен. Това е пореден опит да ми извадите очите. Във времето на Фейсбук и интернет да речеш да сваляш информация това е самоубийство, и да набедиш някого, това не е честно".

Борисов отказа да определи последните събития с гражданските арести и свалянето на карикатурите на Чавдар Николов като заговор и предпочете да изброява факти.

Първоначално имало кампания на катарската телевизия "Ал Джазира" за нехуманното отношение на България към бежанците. След това се заговорило за "свински опашки", което нарочно навявало асоциации към мюсюлманите.

"Изведнъж се заговори за свински опашки, привърза се постепенно и моето име към тези свински опашки. В един момент същата тази телевизия, която участва в този запис (екип на Нова тв първоначално засне акция на граждански патрули, за което Борисов първоначално изрази благодарност, но после заяви, че не подкрепя гражданските арести, бел. ред.), като доста хитри, по много хуманен начин направено, с ябълки с вода за бежанците, изведнъж вчера си изтриха сайтовете с карикатури и последната била с мен, едва ли не Борисов им разпоредил да махнат карикатурите", обясни премиерът.

Той е категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури. Ефектът обаче сега бил да се говори за нарушаване на свободата на словото.

"Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук в България мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя Фейсбук карикатурите, с което ще покажа, че не само не са ме дразнили... Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, пък за моите години всеки може да се пробва дали съм дебел, тънък или каквото желае", обясни Борисов.

Той каза, че няма "никакъв комплекс" и пожелава на карикатуристите: "Дълги години да ме окарикатуряват". 

Борисов заяви, че има предположение кой седи в основата на всичко това, но предпочита да го запази за себе си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.04 2016 в 11:19

Do 27::

Kakvi izbori Ma chumoooooooo...falshimento e na mafiota boko I &....

15.04 2016 в 20:19

Първият признак,че ПРОСТАКА се взима на сериозно и се смята за бог е когато не разбира от критика! Това е доказателство,че глупостта на ласкателите му е много по нищожна от собствената му простотия!!!

15.04 2016 в 20:18

Първият признак,че ПРОСТАКА се взима на сериозно и се смята за бог е когато не разбира от критика! Това е доказателство,че глупостта на ласкателите му е много по нищожна от собствената му простотия!!!

15.04 2016 в 10:30

Всяко действие, с което се опитаме да разкрием престъпните действия на управляващите и в частност на Борисоф, се квалифицират от него като: ДЕСТАБИЛИЗАЦИЯ на страната, РАЗКЛАЩАНЕ на правителството и опит за свалянето му.А истината е, че Борисов с действия или бездействия, води България към пълна разруха.

15.04 2016 в 09:00

Говорете си, плюйте си- само изборите показват кой кой е.

14.04 2016 в 20:49

Qualis rex, talis grex!
Каквато държава, такъв и премиера, такъв е и овчият народ - терминален стадий на интелектуална недостатъчност.
Просто този жалък мутроподобен селянин от Банкя е еманация на средния човек у нас, търкащ билетчета по лафките с цигара в ръка, и очакващ келепир от ясно небе.

14.04 2016 в 20:39

Как е възможно,това нещо,да е"Премиер"на европейска Държава? Ами то затова няма държава!

14.04 2016 в 19:08

Остайги ве Баце.
Преди седмица никой не ги беше чувал, след седмица никой няма да се сети. Нека се натацоват. Сега им е времето.
Подаде им пръст с оня реплика за благодарноста, дано си знаел че ще ти отхапят ръката.
Ако не си знаел, зле за тебе.

14.04 2016 в 17:04

Толкова жалък,толкова неадекватен и прост-та просто думи нямам!
Къде намери връзка с карикатурите,бежанците,разклащането,тъмните сили....само Станишев липсва в картинката.
Приказва глупости-сам ли си вярва или си живее в негов си Свят...."Свинските опашки"май ще станат емблемата на Кабинета Борисов 2.Как е възможно,това нещо,да е"Премиер"на европейска Държава в 21в.!!!!????

14.04 2016 в 16:46

Баце пак го подгони параноята!Пак заговори,пак опити за дестабилизация на правителството!Пустият му БОЛШЕВИК!Да дойде Дзерджински и да постави негодниците на място!
Да му обяснят на Баце,че народа е измислил това име-свински опашки на пластмасовите връзки,че няма нищо антимюсулманско в това!
Е и накрая си е пожелал-дай боже повече години да го рисуват!Дай боже по-скоро да се уринеш!!!!