Прокуратурата проверява случая с Динко, който „арестува“ мигранти

OFFNews - Бургас Последна промяна на 25 март 2016 в 19:22 7177 18

Снимка OFFNews - Бургас

Динко Вълев раздава автографи на деца

Районната прокуратура в Средец образува преписка след добилите популярност действия на Динко Вълев от Ямбол, който „арестува“ мигранти в района на с. Долно Ябълково.

След поредица от телевизионни репортажи, в които Динко разказва за дейностите си, при които е залавял чужденци, Българският хелзинкски комитет подаде сигнал до прокуратурата за насилието, което Вълев е използвал, както и за насаждане на „страх, отвращение и неприязън към бежанците“.

Динко Вълев днес бе привикан в бургаската полиция за даване на обяснения.

Няма разпореждане за задържане, както и законово основание за задържане на г-н Вълев. След вземане на неговите обяснения той ще бъде незабавно освободен“, поясняват от прокуратурата.

С викове „Динко е герой“ около 50 бургазлии се събраха днес пред областната дирекция на полицията в Бургас.

Самият Динко заяви след излизането си от полицията: „Момчетата се държаха много добре. И те са българи. Даже ми симпатизират. И те да бяха на мое място, казаха, че ще постъпят по същия начин


Симпатизиращите му бяха от най-различни възрасти. Учителка от Айтос беше дошла на протеста, докарала сина си, както и негови приятели. Сред подкрепящите „ловеца на бежанци“ бяха и майки с деца, както и пенсионери. След излизането си от полицията се стигна и до комичната ситуация Динко да раздава автографи на деца.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.03 2016 в 10:36

Тия от БХК не защитаваха ли уличните кучета последно?
Явно ресорът им е широкообхватен.

26.03 2016 в 08:31

Един дебил в една дебилна страна.Човекът не е виновен.
Той е продукт.

26.03 2016 в 07:07

sottozero Визирам Швейцария в която хората живеят добре и не е в ЕС. Перачите на пари, нарко и тютюневите трафиканти и други мръсници са ясни къде са - много от тях са на наша територия. Дъблинското споразумение не е мое нито го харесвам, а дали Вие давате пет пари за него никой не ви пита, защото според него ще ги дадете за отглеждането на мигрантите които Динко "арестува", ще трябва да дам и аз. ЕС не е съюз по вкусът ми в настоящият му вид, нито съветският беше, както и Евразийският не е. Селфита изобщо нямам. Изразявам мнение по ситуацията без да плюя на посоки в тъмното. Поздрави :)

26.03 2016 в 05:15

НАПРАВЕТЕ СРАВНЕНИЕ: 1."ДИНКО" ЛИ Е НАРУШИЛ ПО ГРУБО ПРАВАТА НА ПОЛУЧОВЕЦИТЕ ИЛИ ЛЕЛЯ КАМБА, МИНИСТЪРКАТА ЗАДЪРЖАЙКИ ХОРАТА ОКОЛО НДК. 2. ДИНКОВИЯ УМСТВЕН БАГАЖ ЛИ Е ОСКЪДЕН (СИГУРНО) ИЛИ ТОЗИ НА ТЪПАТА МИНИСТЪРКА(ОЧЕВИДНО!!) 3.ДИНКОВОТО ОБРАЗОВАНИЕ ЛИ Е НЕДОСТАТЪЧНО, ИЛИ НА ЛЕЛКАТА-МИНИСТЪР - ПО НЕПОДХОДЯЩО ЗА ЗАЕМАНАТА ДЛЪЖНОСТ! АКО ТОЯ БЕЗОБИДЕН РОГАЧ, ГЕРОИЗИРАН ОТ ГРУПА ЕКЗАЛТИРАНИ И БЕЗОБИДНИ, НО С ДОБРИ НАМЕРЕНИЯ ХОРА Е ЗА ПРЕСЛЕДВАНЕ ОТ ЗАКОНА - ТО МИНИСТЪРКАТА Е НАПРАВО ЗА КАУША БЕ! бхк ИЛИ кхк (китайски хелзиНКски комитет) или пхк (педераски хелзиНКски комитет) ДА Ѝ ТЪРСЯТ СЛУЖЕБЕН АДВОКАТ, НА СТРИНКА МИНИСТЪРКА:))

26.03 2016 в 00:27Коя Швейцария по-точно визирате-
касиерката на нацистите, или перачницата и укривателка на мръсни пари от наркотици,убийства,оръжие,злоупотреба със служебно положение и прочие,благовидно скрити под термина банкова тайна?

Пет пари не давам за вашето Дъблинско Споразумение,както казах по-горе,ако чакаме на вас и вашите споразумения,България ще стане гробище-просто вие сте прекалено заети с правенето на пари,селфита пред Айфеловата Кула и Лондон Ай,фейсбук и туитър статуси.A свободата не ще екзарх,а иска Караджата.

Истината е че гейсъюза ви е е тотално компрометиран,неспособен и умиращ,според мен дори Дъблинското нямс да го дигне на крака:)))
Поздрави;)

26.03 2016 в 00:27Коя Швейцария по-точно визирате-
касиерката на нацистите, или перачницата и укривателка на мръсни пари от наркотици,убийства,оръжие,злоупотреба със служебно положение и прочие,благовидно скрити под термина банкова тайна?

Пет пари не давам за вашето Дъблинско Споразумение,както казах по-горе,ако чакаме на вас и вашите споразумения,България ще стане гробище-просто вие сте прекалено заети с правенето на пари,селфита пред Айфеловата Кула и Лондон Ай,фейсбук и туитър статуси.A свободата не ще екзарх,а иска Караджата.

Истината е че гейсъюза ви е е тотално компрометиран,неспособен и умиращ,според мен дори Дъблинското нямс да го дигне на крака:)))
Поздрави;)

25.03 2016 в 23:10

sottozero Не съм визирал конкретна държава казвайки добре функционираща правова държава. Никъде не съм написал че съм за настаняването на бежанци в БГ, защото бидейки в Турция те са вече извън военната зона, но тези които Динко "арестува" са в БГ и тук ще си останат според Дъблинското споразумение /ако знаете какво е то/. Примери за добре функциониращи правови държави в които няма тероризъм има много, а държавите в които има различни милиции извън закона са известни и положението в тях не е розово. Не съм чул в Швейцария да е имало терористичен акт, нито пък частни милиции за охрана на границата, там си имат гранична полиция която си върши работата. Ако ние искаме да живеем като тях ще трябва да държим на закона и да изискваме от правителството си да изпълнява задълженията си, а не да чакаме на Динко. Иначе с отрядите и милициите ставаме Ливан.

25.03 2016 в 21:52

На анти-българските педали от БХК и прокуратурата трябва да им се отрежат главите в стила на културните традиции на нашествениците, които защитават.

A всички които плюят Динко ще са новите помаци, които ще сведат глави (за да не им ги секат) и ще плащат джизия когато динковците свършат и вибрантите почнат наистина да ви обогатяват културно както си знаят и могат.

25.03 2016 в 21:27Пхаха,като коя добре функционираща правова държава-като Белгия ли,като Франция ли:))))

Вашият морал е спасяването по единично,със всички възможни средства,затова дори тези,които трябва да вършат работа в услуга на обществото,и най-вече с риск за здравето и живота на тях самите или семействата им,се скатават и се опитват да избягват рисковете.
Иначе няма да има за колеж,ипотеката отива по дяволите;децата ще се мъчат.Вие сте единствено потребители-без вяра,без идеи,без идеали.
Консуматори на оцеляването,загнили отвътре,нямате никакъв шанс срещу мангустите,на които се подигравате че са от средните векове.Това е тъжната ви истина,вие сте много по-празни от простака Динко.

25.03 2016 в 21:21

Плюете и се възмущавате от тиквата, а в същото време изпадате в екстаз от действията на някаква си ямболска мутра???
Та и онзи на бул. Черни връх, бияча, си изпълняваше обществения дълг поради липсата на действаща правосъдна система, защо и него не го подкрепите? Всъщност защо се възмущавате от г-н Тиквон, та той е идола на Динковците.
Даже и някакъв ми тук намеси сорсоидите, явно омразата му към тях е способна да го накара да издигне на ръце една мутра. Бравооо, достойни българи! Браво!
 
X