Quantcast

Борисов благодари на хайките за бежанци, всяка помощ била добре дошла (галерия)

Строим две бойни фрегати за 800 млн. лв. по роден прототип

OFFNews - Бургас Последна промяна на 10 април 2016 в 14:33 15568 30

1/1

Снимка Фейсбук

Премиерът Бойко Борисов благодари на гражданските отряди, които се организират да залавят нелегални имигранти, и подчерта, че всяка помощ към държавата е добре дошла. Той все пак уточни, че тези организации не трябва да превишават правата си и закона.

Лично разговарях с тях, казах им, благодарих им. Изпратих директора на „Гранична полиция“ да се срещне с тях, така че да си координират сигналите и това, което трябва. Държавата е наша, обща. Всеки, който помогне, само едно „благодаря“ заслужава“, каза Бойко Борисов.

Думите му бяха изречени след края на учението в Бургас против засилен миграционен натиск по море, в което се включиха армията и "Гранична полиция", съобщи репортер на OFFNews.

Той също така обяви, че България започва строежа на 2 бойни фрегати. Инвестицията в тях ще е в размер на около 800 милиона лв., които ще бъдат отпуснати на 3 транша по програма на правителството. Борисов подчерта, че фрегатите са български прототип, дело на наши учени. Ще бъдат строени в български корабостроителници, но не уточни кои. Той поясни, че е възможно след време дори да продаваме такива кораби.

Военният министър Николай Ненчев, който също присъства на учението, добави, че се надява корабите да са готови във възможно най-кратки срокове. Ненчев допълни, че ще бъде закупен нов самолет за нуждите на българската авиация, поръчката ще е на стойност около милиард и половина лева.

„Имаме проект за нов самолет, в рамките на милиард и половина. Предполагам, че в следващите един или два месеца, проектите ще бъдат утвърдени от Народното събрание, след което ще обявим процедура за тяхното изпълнение“, добави Николай Ненчев.

Двамата поставиха отлична оценка на днешното учение и добавиха, че се полагат всички сили за охрана на морската ни граница и армията ни действа професионално.

Днешното учение ни дава възможност да бъдем оптимисти, че можем да пазим добре своите граници. Скоро време правим среща между трите държави (Гърция, Румъния, Турция), за да можем черноморският фронт да го държим, а и да покажем, че в България армията и граничарите могат сами да пазят своята граница. Не е нужно НАТО да идва да ни пази“, добави Борисов.

В тренировката взеха участие фрегатата "Дръзки", вертолет AS565MB, "Пантера", два катера и надуваеми лодки, както и граничен полицейски кораб и надуваема лодка на полицията.

На нея присъстваха, освен Борисов и Ненчев, още: вицепремиерът Румяна Бъчварова, началникът на отбраната ген.-лейтенант Константин Попов, главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов, командирът на Военноморските сили контраадмирал Митко Петев, зам.-командирът на Военноморските сили комодор Коста Андреев, командирът на военноморска база ВМС Мален Чубенков, кметът на Бургас Димитър Николов и областният управител на Бургас Вълчо Чолаков.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.04 2016 в 17:10

Държавата ще е закриваме.


Не можеш да закриеш нещо, което вече не ти принадлежи. Държавата отдавна я разпродадоха този и сродните нему. Сега си просто обикновена биологична единица, на която ежегодно ще вдигат данъци, такси и битови услуги. Друга роля не ти е отредена.

11.04 2016 в 17:10

Явно Бойко напредва с образованието. Освен че е чел "Винету" (първа част), той явно гледа редовно и "Ренегат".

11.04 2016 в 16:42

Щом има хайки за бежанци, с изказана похвала от премиера, защо да няма хайки за корумпирани полицай, магистрати, политици, шофьори и каквото още ви дойде на ума. С две думи, "На оружие братя, оправяйте се както можете". Държавата ще е закриваме.

11.04 2016 в 16:34

С това доказва ,че държавата не може да се справи ,което е жалко.Не трябва да се поощтряват такива доброволни отряди.Могат да се изродят тотално.За справка гледайте "Cartel land" за подобен проблем в Мексико.

11.04 2016 в 13:34

нека си непроменим когато беше гл. секретар на МВР похвали кмета на Галиче който беше завързал за едно дърво в селото, както твърдяха крадец. Днес Чоков е повелителя на селото. А тези динковци- утре те нас ще арестуват защото не им харесваме. Но засега сигурно тероризират само съселяните си.

11.04 2016 в 11:54

По-полечка крякайте либералчета, да не се изпуснете, че халките ви не държат на напън... МУАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА

11.04 2016 в 11:15

Как стигнахме до тук, хора, и какво ни чака занапред?! Ден за ден се мисли и на никой не му пука, че след 20 години няма да има и помен от държавицата ни. Не раждаме деца, тези, които ги има ги превръщаме в неморални неграмотници още преди да са станали пълнолетни и да започнат да мислят сами с главите си, без да се обработват от малоумни популисти. Тръпки ме побиват!

11.04 2016 в 11:11

Боко не бъди двуличник заради рейтинга си! Ако Меркел разбере, че поощряваш селските бабаити лошо ти се пише!

11.04 2016 в 10:20

малоумниците, които не смятат, че динко от ямбол и останалите като него са престъпници, да отговорят на въпроса: накъде ще се насочи енергията на мутантите-олигофрени, когато бежанците свършат? никой няма право да иззема функциите на държавата и на силовите ѝ институции, независимо дали ни харесва или не. останалото е идиотщина на куб и още веднъж на куб. от което следва, че изказването на бб го легитимира като медицински идиот. от друга страна, щом може така - да гласуват закон за свободното притежание на оръжие със съответния регламент - тогава ще можем да се справим законно с престъпниците, които ни тероризират по всякакви начини. как мислят динколюбите - дали ще се случи?

11.04 2016 в 06:41

Това са новите Гочоолу и Дочоолу, гаранция за светлото политическо бъдеще на ПП Герберасти в родината.

Добре дошли в 1897-а, братя българе.