Борисов: Нищо чудно БСП да предложи да напуснем ЕС

OFFNews 04 юни 2014 в 10:32 6241 19

Бойко Борисов

Снимка БГНЕС, Архив

"Това правителство единственото, което може да прави, е да изобличава Брюксел, че работи против България, (...) нищо чудно да предложат да напуснем съюза."

Това заяви в кулоарите на парламента днес лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той коментира, че управляващите пренебрегват критиките на ЕК, което ще влоши драстично отношенията между страната и Брюксел.

"Всеки ден стоене на това правителство генерира нови дългове, огромни при това, и непоправими щети с администрацията на Брюксел по усвояването на еврофондовете. Всичко се повтаря - идва Орешарски финансов министър, "Батко и братко", спрени фондове. Идва ГЕРБ - възстановява всички фондове. Идва новата тройна коалиция - БСП, ДПС и "Атака", един по един спират фондовете", каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ предупреди, че управляващите прехвърлят личния си провал върху кметовете, защото орязват парите на общините чрез финансови корекции.

Борисов отново предупреди, че заемът от 3 млрд. лева, който правителството ще изтегли, ще влоши стабилността на икономиката. На въпрос как ще коментира, че заемът е заложен още в Бюджет 2014 Борисов не отговори, а заяви:

"А не помните ли преди една година какво говориха тези хора - щели да преборят контрабандата, щели да подобрят вземанията, кое от това нещо се случи, за да имат основание да го кажат? Нито едно."

Според Борисов дупката в бюджета на страната възлиза на близо милиард.

Лидерът на ГЕРБ обяви още, че негови експерти вече пишат мотивите към новия вот на недоверие, аргументиран с политиките на правителството във финансовата сфера. Според Борисов вотът най-вероятно ще бъде внесе в деловодството на парламента в четвъртък.

На въпроса дали ще подкрепи инициативата на Бареков за събиране на подписи за вот на недоверие в областта на здравеопазването, Борисов отговори, че е "несериозно" цяла парламентарна група да подкрепя "двама-трима" депутати.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!