Борисов недоволен, че всички говорят за Италия, Испания и Гърция, учил колегите си на география

OFFNews 29 юни 2018 в 12:58 5801 4

Борисов недоволен, че

Разочарован съм от начина, по който се случват нещата. Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Брюксел след 10-часовите преговори за овладяване на мигрантската криза.

По думите на Борисов приетият снощи документ е същият, "който сме предложили много отдавна". Аз в това отношение съм доволен. Не знам защо, при липсата на криза, с такъв драматизъм да се приема и да се стои до 6.00 сутринта", каза още Борисов, цитиран от "24 часа".

"Всичко, което сме предложили, колегите го приеха. Подразни ме, че всички говорят само за Италия, Испания и Гърция, защото България си е свършила работата. Вярно, дават ни за пример, но им казах на колегите да учат повече география и да четат, за да знаят, че сме граница с Турция", заяви Борисов.

"Това, което ме е притеснявало, е, че споразумението с Турция може да бъде блокирано. Ние сме извадени от разговора, какво да подписвам с Германия", така премиерът отговори на въпрос дали България ще подпише двустранно споразумение с Германия.

Борисов е убеден, че на територията на ЕС не трябва да има икономически имигранти.

"Единственото, което ме интересуват, са правата на българския народ. Помня какво беше в Харманли - всичко гореше и всичко беше в кръв - аз бях там. Първо искам да защитя правата на българския народ, спазвайки всички европейски директиви. Ние трябва да помогнем на тези, които бягат от война, но за определен период от време. Ние не искаме и нямаме нужда от икономически мигранти", твърд е министър-председателят, пише още "24 часа".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6145

3

kokoten

29.06 2018 в 15:30

...недей ропта,говньо....само ти не разбра колко си тъп и ненужен и заедно със шайката около тебе освен да крадете и да се облагодетелствате друго не знаете и не можете....

10571

1

Hissarion

29.06 2018 в 14:03

Друг е въпросът, че на гърба на тези "икономически" имигранти Арсенал Казанлък чупи рекорди в производството.