Борисов: Измисляте си причини да не ни пускате в Шенген

OFFNews 01 февруари 2018 в 21:24 11087 3

Бойко Борисов обвини западните лидери, че си измислят причини да не приемат България в Шенген.

"България плаща за действията на големите играчи на световната сцена. Тук има и една голяма несправедливост. Най-добре пазената граница. Не е справедливо да си измисляте някакви мотиви, които ги няма", каза премиерът по време на лекция "Нова роля на Балканите - решения за повече сигурност и по-добро управление на миграцията" в Брюксел, цитиран от БНР.

"ЕС плащат за това, което САЩ, Русия, Китай и Турция, водени от своите геополитически интереси, предизвикаха в Сирия, Либия и Афганистан. Провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да защитават или да обслужват своите интереси - всичко на практика се обърна и дойде като проблем в Европа. Знам, че това не е модерно, знам, че това е рисковано да се говори, но това са истините и до този момент никой не е могъл и да ме обори", подчерта Борисов. 

Той допълни, че успешното справяне с кризата с мигрантите не може да стане без споразумението с Турция. 

"България е пример за това как бързо успяхме няколко правителства да направим заграждения", подчерта премиерът.

Той каза още, че още днес трябва да се даде перспективата за интеграцията на Западните Балкани в Европейския съюз.

"Трябва да дадем перспектива на всички. Не може да оставим „черна дупка“ Косово или „черна дупка“ Албания, или Сърбия, или когото и да било. Това означава, че като цяло нямаме стабилност на Балканите", допълни Борисов.

Премиерът каза още, че „провалът ни във външната политика, допускането на геостратегическите играчи в света да защитават или да обслужват своите интереси – всичко на практика се обърна и дойде като проблем в Европа. Знам, че това не е модерно, знам, че това е рисковано да се говори, но това са истините и до този момент никой не е могъл и да ме обори”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12359

3

kibrito

02.02 2018 в 07:37

В Шенген се приема, а не се пуска. Разликата е в това, че когато те харесват и одобряват, защото те считат за равен, тогава те приемат. Да те "пуснат" да влезеш, означава, че не ставаш за нищо, но са се смилили над теб от съжаление. Ама в книгата на Карл Май не го пише, а и освен името на Винету, едва ли ББ помни за какво се е разказвали в нея.
 
X

Да помогнем на украинските деца!