През 2018-а влизаме в Шенген, обяви Цветанов

OFFNews Последна промяна на 17 декември 2017 в 10:29 8756 2

България ще бъде приета в Шенген през 2018 г. Това каза председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов в ефира на Нова телевизия.

Той обясни, че е убеден, че приемането на България в Шенгенското пространство ще се случи през следващата година, заради оценките на всички държави от ЕС и декларацията на Европейския парламент.  „Смятам, че това е напълно реалистично и възможно“, заяви заместник-председателят на ГЕРБ.

По отношение на вота на недоверие, внесен от БСП и ДПС, Цветанов изтъкна, че има стабилност в правителството. „Каузата е председателството. Интересът ни е сигурността и развитието на региона. Това можем да го направим заедно, защото и опозицията може да спечели от това нещо. Виждате какъв популизъм беше с покачването на водата. Имаме КЕВР, който се назначава от българския парламент, Корнелия Нинова отива и оглавява протест“, каза Цветанов и подчерта, че вотът на недоверие няма да мине и няма да разклати правителството.

Цветанов прогнозира, че този акт на опозицията ще създаде усещане, че по време на председателство България не е единна. „Не мога да разбера, кога са искрени БСП. Онзи ден излизат и говорят, че трябва да се обединят като обща позиция за Шенген. Три седмици преди това Елена Йончева прожектира своя филм, за да дискредитира държавата ни“, посочи той.

По думите му лидерът на БСП Корнелия Нинова и президентът Румен Радев не са национално отговорни политици. Според Цветанов държавният глава Румен Радев е известен сред хората като „президентът вето“.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови