Борисов: Дадохме цялата власт на Радев и той сравнително добре се оправи

Дано ПП не заприличат на ДБ, които не искат правителство, а само да се разходят до Орлов мост, да кажат "ууу" и да се приберат, заяви лидерът на ГЕРБ

Ружа Райчева 10 февруари 2023 в 16:05 4716 7

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Снимка БГНЕС/Благой Кирилов

Бойко Борисов в централата на ГЕРБ

Дадохме цялата власт на Радев и той сравнително добре се оправи. Искрено се надявам ПП да не се превърне в ДБ. Защото те не искат да носят отговорност, те не искат да има правителство, те искат някого да тричат, да се разходят за половин час, да кажат "ууу" и да се приберат. Ефектът е - Радев има цялата власт. Никой в България не е мечтал за такава еднолична власт - премиер и президент да е един човек. Остава ни да се молим Радев да управлява разумно, защото никакъв инструмент срещу него няма. 

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг в партийната им централа. Тази седмица се проведе двудневно извънредно заседание на Европейския съвет в Брюксел, където държавните и правителствени ръководители на европейските страни се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски. Румен Радев заяви, че България ще наложи вето, ако ЕС санкционира Русия за ядрената енергетика. Той също така каза, че се "надява в бъдеще да не се допуска да пращаме оръжие на Украйна". По-рано днес и от "Демократична България" (ДБ) отправиха остри критики към изказването на държавния глава.

"Като ги знам как спят до късно, ДБ не искат да има правителство. Искат да излязат на Орлов мост, да повикат и да се приберат. Ако Христо Иванов беше излязъл и казал "Ако аз ще съм премиерът, нека Борисов се произнесе дали ще ни подкрепи", щях да дам безусловна подкрепа. А той излезе и каза, че му искам политическата смърт, като го предлагам за премиер", каза Борисов. 

Той се обърна към ПП и ДБ и ги попита защо поставят разделителни линии между тях и ГЕРБ и кого обслужват. "Сега се събират накуп, за да докажат, че ще имат с един глас повече от нас. Е, и? Пак няма да има правителство!", прогнозира бившият премиер. "Какво сте се възбудили, от кое? Какво ново е казал президентът в Брюксел, на какво търсите реакция?", обърна се той към медиите при молба да коментира изказването на Радев. 

Лидерът на ГЕРБ заяви, че е партията му може потенциално да се коалира с евроатлантическите сили в следващия парламент - ПП, ДБ, ДПС и - ако влязат - "Български възход", тъй като и те са доказали своята прозападна ориентация. Бойко Борисов се възмути, когато от медиите го помолиха да уточни дали наистина очаква, че няма да има правителство: 

"Няма такова нещо - казах, че ако ние всичките не се вразумим, а ходим да клечим пред президентството - нищо няма да се промени. Ако не искаме да има избори, няма защо да ходим пред президентството да клечим!"

Накрая на пресконференцията Борисов се обърна лично към журналиста, който според него намеквал, че подкрепя Радев и не иска да има редовно правителство, и го покани "да си поговорят два-три часа, за да му обясни всичко". 

"Иначе след това ДБ ще излезе с едно меме и ще нарисуват Радев и зад него как Борисов сочи против санкции срещу Русия. Не че някой ще им повярва, но ще го направят", иронично добави Бойко Борисов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1915

7

Читателка

14.02 2023 в 17:25

Това оценка на европейски мислещ политик ли е??? Сравнително се справил с какво ? Напротив - много добре се справи с връщането на борисовките на позициите от които бяха уволнени поради некъдърност, правителството му не предложи бюджет, защото там трябваше да намери отражение догонващото развитие и предстоящото приемане на еврото, разби социалистическата партия заедно с Нинова и наруши баланса на социалните сили в парламента, измени на лозунга МУТРИ ВЪН

900

6

нещото

11.02 2023 в 22:46

Де да беше истина! Не му я дадохте власта а той си я взе от мутрите...

10298

5

AntiZ

10.02 2023 в 21:52

Тоя шопар от мерак да се издруса върху ДБ и ПП, е готов да се оноди с чорапа! Отврат!

22548

4

dolivo

10.02 2023 в 19:34

предизборната диария е в гените на тоя

ще ляга с биволицата

1930

3

Муню

10.02 2023 в 18:41

Еййй на всичко е сегласен!
До скоро го плю, сега го хавали. Същото и с Нинова!
Браво, такава политика, че ум да ти зайне.
До сега спасяваше народа от комунистите, а то какво? Обръщаш ревера и хоп Агент.
Голям смях!!!

1236

2

БотоксПутю

10.02 2023 в 16:59

Пак го е хванала диарията банкянския нерез.

-240

1

редовно четящ

10.02 2023 в 16:33

Един голям кучешки екскремент е задръстил пътя на България към демократично развитие.
 
X

Подкастът на OFFNews