Бойко Борисов изтегли иска за клевета срещу Йордан Цонев

Offnews 16 октомври 2014 в 07:58 2645 4

Бойко Борисов

Делото за клевета, което лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов заведе срещу Йордан Цонев, е прекратено, съобщава "24 часа".

Инициативата за това е на лидера на ГЕРБ, който сам е оттеглил гражданския си иск срещу депутата от ДПС. Това се е случило още на 1 октомври с негова молба до Софийския градски съд (СГС). Така по закон магистратите прекратяват делото, а определението им не е обжалвано от страните на втора инстанция.

Повод за делото станаха думи на Йордан Цонев от парламентарната трибуна на 31 октомври м.г. по повод изтеглянето на кандидатурата на Иван Иванов от БСП за зам.-министър на МВР, защото е работил за силовата групировка СИК в Шумен.

"Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК, а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра. Нека започнем да чистим мутрите", обяви тогава Цонев.

На следващия ден Борисов заведе дело с иск от 50 хил. лв. То беше насрочено за 28 април т.г., но заседанието бе отложено за доказателства.

Борисов потвърди пред "24 часа", че е оттеглил иска си. Причината - фактът, че Цонев се извинил два пъти. Първият път бе от парламентарната трибуна в края на миналия парламент, а вторият - онзи ден след срещата с преговорния екип на ГЕРБ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!