Близнашки: Има задръстване със сайтове, които бранят статуквото

OFFNews 03 април 2015 в 19:50 2136 8

Сега имаме едно задръстване със сайтове, които защитават статуквото. Протестът приключи, но битката срещу него продължава - и в много от тези електронни сайтове, и в печатните издания. Да не говорим за троловете, които отровиха атмосферата в нашето общество.

Това коментира пред bTV служебният премиер Георги Близнашки.

Близнашки призна, че по времето, когато е бил служебен премиер, се е сблъсквал с модела КОЙ. Професорът по конституционно право каза, че познава ключовите фигури в модела КОЙ по лице, поименно, като капацитет и възможности, а те са "силни, защото разполагат с големи финансови ресурси. Ако погледнем печатните медии, там изцяло доминират".

Затова и бившият служебен премиер определя като един от "най-хубавите мигове по време на протеста" именно "бойкотирането на жълтата преса и дебелите вестници, които преди това се разпродаваха като топъл хляб".

Тези вестници стояха на огромни камари в подлеза на университета и това беше една малка гражданска победа, каза Близнашки.

По думите му протестите са били единственият и последен шанс да се спре родната олигархия и те не са били партийни, а граждански.

Предварително беше ясно, че смяната на модела КОЙ ще отнеме известно време. Ще се наложи серия от реформи, които ще продължат 7-8 години. Шансът да се приключи с този модел е голям, коментира Близнашки.

Казусът КТБ виси със страшна сила и никой не трябва да се залъгва, че сме направили нещо съществено, а един от основните проблеми е, че главният виновник за тежкото състояние на банката продължава да е зад граница, каза бившият премиер.

Близнашки е категоричен, че има хора, които се страхуват от завръщането на Цветан Василев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!