Рашидов: КТБ е слон, който си отгледахме и оглозгахме

OFFNews 03 април 2015 в 14:03 3918 6

Вежди Рашидов

Снимка БГНЕС/Гергана Костадинова

Вежди Рашидов

Образно КТБ е един добре отгледан слон, в последствие оглозган от държавата. Това сравнение направи министърът на културата Вежди Рашидов в интервю за bTV тази сутрин.

"Сега ще ви кажа какво е КТБ – един добре отгледан слон в зоопарк, хранен с хубава храна, но идват ловци и го гръмват. Тигри, лъвове и чакали го изяждат. Изведнъж идва държавата и казва - я, тук има два зъба, слонова кост, да ги вземем поне тях - сега със закона ще вземем и зъбите. Накрая минават лешоядите и оставят само скелет”, каза Рашидов.

Той се оплака, че загубил 2 милиона от вложенията си, че си е платил данъците, а са му откраднали парите и обясни, че се оплаква, защото можел да докаже произхода на средствата си, а повечето други големи вложители физически лица не можели и затова си мълчали.

"КТБ ми е една от големите обиди след Възродителния процес. Унижение, унижение, унижение – такава ни е родината", възмути се той.

Той поиска Цветан Василев да си дойде в България и да се изправи пред ощетените.

Рашидов бе доста по-благосклонен към управителя на БНБ Иван Искров, който му бил приятел, били си пили кафето заедно и културният министър не виждал причина това да не се случва и занапред.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови