Близки на Зайед: Предупредиха го, че ще има нещо такова

OFFNews 27 февруари 2016 в 19:07 12469 5

Близки на Омар Зайед, чието тяло беше открито в посолството на Държавата Палестина в София, са били предупредени какво може да се случи на палестинеца. Това съобщава Нова тв, като се позовава на разказ на сина на Омар. 

"Баща ми винаги се е чувствал притеснен, получавал е натиск от всякакви хора. За мен тези хора са предатели, уж наши хора, от самото посолство", каза синът на Омар. той каза, че баща му е бил предупреждаван, "че ще има нещо подобно". 

Междувременно посланикът на Държавата Палестина проф. д-р Ахмед Мохамед ал-Мадбух е поискал да присъства на аутопсията на Зайед. От държавното обвинение обаче му отказали. За сметка на това той ще трябва да обясни защо издирван от властите в Израел и от българското МВР се е укривал в посолството. Посланикът обаче има право да откаже поради дипломатическия си имунитет. 

"Мосад" стои зад убийството на Омар Зайед в София, твърди председателят на Палестинския комитет по правата на затворниците Исса Карак. Това е и версията, която подкрепят роднини на палестинеца, чието тяло беше открито в петък сутринта в двора на палестинското посолство в София.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews