Близък до Красьо Черния кандидат на Реформаторите във Велико Търново

OFFNews Последна промяна на 31 август 2014 в 15:39 6215 29

Нов скандал е на път да разтресе Реформаторския блок във връзка с листите на коалицията за предсрочните парламентарни избори.

В своя позиция до медиите областната структура на Движение България на гражданите във Велико Търново алармира, че възразява срещу решението на Разширения граждански съвет на Реформаторския блок за подредбата на листата за народни представители, което е взето вчера в град София. По-конкретно се посочва номинацията на Станислав Благов, като според местното ръководство на ДБГ той бил с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия

Категорично не приемаме господин Станислав Благов, кмет на община Свищов от 1999 г., председател на националния изборен щаб на политическа партия „Синьо единство“ по време на европейските избори през м. май тази година, член на същата тази политическа сила, която работи срещу нашата коалиция преди 3 месеца, тежко обвързан с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия, да има каквото и да място в която и да листа на Реформаторския блок, се казва в позицията.

От ДБГ заявяват още, че не приемат лице, което е непознато за обществеността във Велико Търново и без политически опит да бъде определян за водач на листата:

Старата столица не е опитно поле, в което да бъдат извършвани подобни експерименти. Нямаме нищо против личността на посочения водач и като вече изтъкнахме, няма как да имаме тъй като не го познаваме – нито лично, нито чрез негови политически позиции. Водач означава лидер и това не се постига чрез назначаване.

От партията на Кунева са призовават за "незабавни действия" и допълват, че няма да допуснат прекрачване на "моралните принципи от когото и да било от партньорите в Реформаторския блок". 

Позицията е подписана от областния координатор на ДБГ във Велико Търново Ангел Янчев и още четирима души. Пред OFFNews Янчев обясни, че от ДБГ очакват оттегляне на кандидатурата на Благов. "Доколкото на мен ми е известно, г-н кметът е член на "Синьо единство" и беше председател на предизбония щаб на "Синьо единство" по време на евроизборите преди три месеца. А да не забравяме, че "Синьо единство" имаха една, меко казано, особено позиция по отношение на РБ. Няма как да има политическа логика, която да може да обясни подобни действия като това националният шеф на щаба на "Синьо единство" да бъде в която и да е листа на РБ, където и да е в България. Онези, които са го издигнали, очевидно имат и друга логика, която аз не разчитам", обясни той. 

Това не е първото неразбирателство в Блока при реденето на листите. В Хасково Реформаторите издигнаха за свой водач Станислав Иванов, син на най-скандалния кмет в България - Георги Иванов, който е вече 4-ти мандат кмет на Хасково и всеки път е издиган от различна партия.

Кариерата му започва в СДС, след това бе кандидат на БДС - „Радикали” на Евгений Бакъджиев. През третия си мандат е издигнат от коалиция, подкрепена от БСП, а в четвъртия - от ВМРО. Иванов беше единствената известна фигура, която се отцепи заедно с Бакърджиев от СДС, когато той беше уволнен като вицепремиер от правителството на Иван Костов.

В края на миналата седмица стана ясно също, че финансов въпрос е провалил коалицията между Реформаторския блок и Зелените. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.09 2014 в 19:35

Това компетентно момченце - Янчев смени минимум 4 партии - ВМРО, СДС, ДСБ, ДБГ ... Става за навсякъде и за нищо! Сложето го начело на листата на РБ да се затриете съвсем.

02.09 2014 в 12:39

Ex да не се каже някоя истина, която не ни е удобна и веднага започваме да пишем за дадени пари. Интересно как информационен сайт ще изпълни задължението си да информира потребителите си ако не публикува фактите такива каквито са, а не каквито на някой му се иска да бъдат.

01.09 2014 в 09:14

Самият факт, че разплащателните сметки на Реформаторския блок и на ДСБ са в КТБ, че Костов е получавал 270 000 лева "консултантски услуги" от КТБ, че сега квичи кът заклана свиня, е показателен за дълбоката взаимо-обвързаност на всички "политици". КТБ е поддържана и от ГЕРБ и от БСП и от ДПС. Истината е че Бойко, подкрепян от външните си приятели (САЩ) и вътрешните си бизнес-партньори (олигарсите и мафията)реши да разкара Цветан Василев от политическта сцена, защото Цветан Василев успя да имплантира в политическото пространство свой собствен проект - Дудука. А защо успя да го имплантира успешно? Много просто - електоратът в България е толкова елементарен и с ниски очаквания, че кълве на кебапчета, ченета и маанета.
Моята прогноза - Бойко и поддръжниците му ще успеят да анихилират Цветан Василев (и руските интереси, които той прокарва), независимо от жестоката цена, която дребните вложители ще се наложи да платят. На никой от политиците не му пука за дребния вложител, защото знаят, че обикновените хора не разполагат с механизъм, по който могат да влияят на процесите.

01.09 2014 в 07:36

Реаниматорският блок са чисто и просто стари продажни курви под ново име и ново мото, ама манталитета и целите им са си както преди - власт, власт, пари, пари... Играят с престъпниците, ама за пред камерите са много морални, много принципни, а-у..., гнусари, отвращавате ме!!!

01.09 2014 в 07:16

"Водач на листа" означава, че е дал едни пари в партийната каса. Всички партии го правят - вземат пари от едни хора за да им осигурят избираемо място, защото депутатите имат имунитет и ако този човек очаква скоро да се прави разследване срещу него, като депутат е защитен (а освен това докато е парламента си възвръща парите много бързо).
Поради тази причина листите на всички партии изглеждат нелогично подредени. На предни позиции са поставени хора, които изобщо не са от тези райони.
В България няма такова нещо като избори и демокрация. Всичко е търговия и един голям фарс.

01.09 2014 в 07:16

"Водач на листа" означава, че е дал едни пари в партийната каса. Всички партии го правят - вземат пари от едни хора за да им осигурят избираемо място, защото депутатите имат имунитет и ако този човек очаква скоро да се прави разследване срещу него, като депутат е защитен (а освен това докато е парламента си възвръща парите много бързо).
Поради тази причина листите на всички партии изглеждат нелогично подредени. На предни позиции са поставени хора, които изобщо не са от тези райони.
В България няма такова нещо като избори и демокрация. Всичко е търговия и един голям фарс.

31.08 2014 в 23:16

Реформаторите трябва да изразят МОРАЛНТА си позиция за НЕМОРАЛНИЯ и скандален Величко Адамов и неговите методи на работа и управление в Свищов !!! А не е зле и саита офнюз да изрази своето мнение и позиция за явлението Величко Адамов и неговите взаимовръзки !!! Какво ли мислят за човек нарисувал се като апостол в ъаината вечеря !!! Не е ли тов а светотоатсво и прилича ли на христинските ценности

31.08 2014 в 22:55

Парите в КТБ, плащали на тролове да им бършат задника в интернет (и то същите с които е работила Йотова), продават си евентуалните места за депутати .. бе класика в жанра.

Ма явно със събраните "бюджетни" средства отново са платили на тролове, че толкова минуси не съм събирал дори докато псувах КТБ и ПИБ ... хахахахаха

31.08 2014 в 22:28

Видно е, че човека за разлика от зелените разбира, че политика се прави с пари! Това прозрение осени и г-н Кънев последните дни.....

Очакваме в следващите няколко месеца Кратун да разбере и други интересни факти за политиката. Например как се управлява партия, така че да не ти се разбягат депутатите, зарад тлъсто възнаграждение.....

31.08 2014 в 20:55

...евала Коста...тия взеха моите коментари да ги трият...