Близък до Красьо Черния кандидат на Реформаторите във Велико Търново

OFFNews 31 август 2014 в 15:39 6951 29

Нов скандал е на път да разтресе Реформаторския блок във връзка с листите на коалицията за предсрочните парламентарни избори.

В своя позиция до медиите областната структура на Движение България на гражданите във Велико Търново алармира, че възразява срещу решението на Разширения граждански съвет на Реформаторския блок за подредбата на листата за народни представители, което е взето вчера в град София. По-конкретно се посочва номинацията на Станислав Благов, като според местното ръководство на ДБГ той бил с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия

Категорично не приемаме господин Станислав Благов, кмет на община Свищов от 1999 г., председател на националния изборен щаб на политическа партия „Синьо единство“ по време на европейските избори през м. май тази година, член на същата тази политическа сила, която работи срещу нашата коалиция преди 3 месеца, тежко обвързан с ректора на Стопанската академия Величко Адамов, близък на скандално известния Красьо Черничкия, да има каквото и да място в която и да листа на Реформаторския блок, се казва в позицията.

От ДБГ заявяват още, че не приемат лице, което е непознато за обществеността във Велико Търново и без политически опит да бъде определян за водач на листата:

Старата столица не е опитно поле, в което да бъдат извършвани подобни експерименти. Нямаме нищо против личността на посочения водач и като вече изтъкнахме, няма как да имаме тъй като не го познаваме – нито лично, нито чрез негови политически позиции. Водач означава лидер и това не се постига чрез назначаване.

От партията на Кунева са призовават за "незабавни действия" и допълват, че няма да допуснат прекрачване на "моралните принципи от когото и да било от партньорите в Реформаторския блок". 

Позицията е подписана от областния координатор на ДБГ във Велико Търново Ангел Янчев и още четирима души. Пред OFFNews Янчев обясни, че от ДБГ очакват оттегляне на кандидатурата на Благов. "Доколкото на мен ми е известно, г-н кметът е член на "Синьо единство" и беше председател на предизбония щаб на "Синьо единство" по време на евроизборите преди три месеца. А да не забравяме, че "Синьо единство" имаха една, меко казано, особено позиция по отношение на РБ. Няма как да има политическа логика, която да може да обясни подобни действия като това националният шеф на щаба на "Синьо единство" да бъде в която и да е листа на РБ, където и да е в България. Онези, които са го издигнали, очевидно имат и друга логика, която аз не разчитам", обясни той. 

Това не е първото неразбирателство в Блока при реденето на листите. В Хасково Реформаторите издигнаха за свой водач Станислав Иванов, син на най-скандалния кмет в България - Георги Иванов, който е вече 4-ти мандат кмет на Хасково и всеки път е издиган от различна партия.

Кариерата му започва в СДС, след това бе кандидат на БДС - „Радикали” на Евгений Бакъджиев. През третия си мандат е издигнат от коалиция, подкрепена от БСП, а в четвъртия - от ВМРО. Иванов беше единствената известна фигура, която се отцепи заедно с Бакърджиев от СДС, когато той беше уволнен като вицепремиер от правителството на Иван Костов.

В края на миналата седмица стана ясно също, че финансов въпрос е провалил коалицията между Реформаторския блок и Зелените. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!