Бойко: Управленската формула е ГЕРБ, РБ и Германия

OFFNews 31 август 2014 в 11:46 11739 25

С мощността на ГЕРБ, с експертния потенциал на Реформаторите, с помощта на Германия с нейните фондации, можем да измъкнем България от блатото. Очевадно е, че това е новият начин на управление.

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пред младежи във Варна по време Седмия летен университет на младежката организация на партията. 

По думите му за било ГЕРБ най-изгодно да остане в опозиция. Той смята, че единственият логичен партньор на ГЕРБ са Реформаторският блок, които обаче си избрали политика, "от която да намират само кусури". "Аз съм готов да седна и да преговарям с тях на една маса. Нека да седнем и да говорим позитивно. Битката в политиката е да управляваш, а на тях им харесва повече да седят в опозиция и да бъдат ухажвани, обгрижвани и да имат последната дума от висотата на скалата, на която са застанали“, заяви Бойко Борисов. 

Според него за Реформаторския блок трябва да се говори само с добро или нищо и самият той предпочел да не ги коментира, след което добави: „Лошото е, че такива партии от третия пол обичат само да критикуват и не предлагат нищо градивно”.

Той е категоричен, че ГЕРБ ще управлява, само ако на изборите получи мощна подкрепа и максимален брой гласове. "Само тогава ние ще имаме легитимност в управлението”, обясни той, цитиран от "Фокус".

По думите му: "БСП и ДПС не изпиха докрай горчивата чаша. Те дезертираха, те се измъкнаха, защото знаеха в какво състояние оставиха държавата, какво следва през есента, и затова се измъкнаха. Орешарски сами си го свалиха. Свалиха го ДПС, с финансовия анализ на държавата, защото знаеха в какво състояние я оставят. Ние не можахме да се справим по-добре от Орешарски за свалянето му". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!