Quantcast

ББЦ предлага глоби до 100 лв. за хората, които не гласуват

OFFNews Последна промяна на 11 юни 2014 в 11:25 1994 13

Румен Йончев

Отцепилият се от левицата депутат Румен Йончев, който изрази принадлежност към работата на "България без цензура", представи пред журналисти в парламента идеите на ББЦ за законодателни промени, които да гарантират задължителното гласуване.

Партията на Бареков предлага в Изборния кодекс да се допълни член, който да гласи: "Всеки гражданин, отговарящ на условията по чл. 243 (условията за гласуване - бел. ред.), е длъжен да упражни правото си на глас в съответствие с разпоредбата."

ББЦ предлага глоби до 100 лв. за хората, които не гласуват на настоящия кодекс. Като санкция за неизпълнилите задълженията си ББЦ предлага глоба. При първо нарушение тя трябва да е в размер между 10 и 50 лв., а при второ и последващо негласуване - от 50 до 100 лв. Промените на Бареков не уточняват кой и как ще събира тези глоби.

За гражданите, които в изборния ден са отишли до урните, партията на Бареков предлага 5% отстъпка от данъка за довнасяна по годишната данъчна декларация.

От ББЦ предлагат да няма глоби за гражданите, които са навършили 70 г., притежават решение за трайно намалена работоспособност 50% и над 50% и за българите, живеещи извън страната.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11.06 2014 в 15:50

ББЦ предлага глоби до 100 лв. за хората, които не гласуват
------------------------------------------------------------
Тея с всичките си действия доказват че са некадърници.Или което е по вероятно.Ако има референдум е естествено хората да отхвърлят задължителното гласуване,ако има глоба от дори и 5 лв.
Бюрека пак прави конспирацийки по комунистически!

11.06 2014 в 14:45


Санчо, помиярите само на приказки са велики. После се въртят като пумпали и говорят, че нищо не зависело от тях. Демокрация.
Истинският Фюрер за постигането на целите си не се страхува да реже глави. Естествено, когато му дойде времето, отрязват и неговата. Кръговрат в природата. Короната пада заедно с главата. Това са имали в предвид някога, като са казвали, че властта на царя е от Бога.

11.06 2014 в 13:57

Аман от мързеливци и селски философи.
1. Ако нямаше такава гигантска търговия на гласове, нямаше да се налага да се въвежда задължително гласуване.
2. Няма да ви се счупят краката ако отидете да сложите един подпис и един хикс в близкото училище.
3. В момента масово хора, които не са гласували са недоволни. От какво сте недоволни, бе? От това, че някой друг е избрал вместо вас? Ами да бяхте гласували. Или действай - протестирай, прави подписки, атентати, гласувай, бъди чут, или заминавай на майната си. Не ни трябват безполезни мрънкалници!
Аз лично съм си уредил живота и въпреки това, когато видя неправда (в случая кражбите на БСП и ДПС), показвам, че не ми е все едно! И за когото животът се осмисля с ядене, сране и спане, е свободен да си плати 10лв, за да не гласува. Мисля, че 10лв за 4 години не е непосилен разход.

11.06 2014 в 13:45

Фюрери и вождове и сега бол, прескачат се, като кучета на кръстопът.
Ама и индианците си избират вожда, даже като мъдри хора избират по двама и си имат племенен съвет. Значи - избори.
Със самоназначили се вождове (фюрери)- не става.
Питай, ако не верваш, фюрера Моамар Кадафи - той е хубав пример за самовъздигнал се вожд.

11.06 2014 в 13:21


Фюрер, братинка!

11.06 2014 в 13:17

Ами ти какво предлагаш:
а/ Саймън да произведе 1000 намазани хитреца в лордове, с ранго според големината на банковата сметка и да разпредели страната на късчета, за да си върнат инвестициите с данъците събрани от баба и дядо; или
б/публични двубои с мечове пред НДК ... "докато накрая остане само един".

11.06 2014 в 13:00

Това "демокртите" сте съвсем неоебани копелета. Все нещо по изборите не ви харесва. Мислите си, че изборите са сабя с която ще отрежете главата на лошата ламя. Само трябва малко да я понаточите.
Абсолютни глупости.
Изборите са конвулсия, пръдня . Разнасят отвратиелна смрад и носят моментно обмекчение на запеченият гъз на обществото.

11.06 2014 в 12:10

когато този господин ми даде пенсия от 1000 лв ще ме глобява 100 лв, а когато ми е дал 200 лв може да бъде сигурен, че никога няма да гласувам за никого. До сега някой да се сети да увеличи пенсиите?

11.06 2014 в 11:57

Еми що пък да не ги разстрелват направо? Особено ако не са гласували за тях?

11.06 2014 в 11:57

Задължителното гласуване е пълен идиотизъм никъде където го има държавата не е прокопсала. Гърция държавата замалко да фалира, Кипър и той така, а Белгия е направо върха на сладоледа ДВЕ ГОДИНИ БЕЗ ПРАВИТЕСТВО. Питам защо ни е това което доказано не работи. Или пак едни хора ще взимат едни пари за безполезна дейност.