Бареков: Вече редим листи за избори на 26 октомври

Нели Чолашка 05 юни 2014 в 14:04 6116 8

Николай Бареков

Тези избори за нас са желани, те са необходими на българския народ, обяви лидерът на България без цензура Николай Бареков, който дойде в парламента, за да коментира предложението на Лютви Местан да има предсрочни парламентарни избори декември тази година.

"Утре свиквам заседание на изпълнителния съвет, тук са моите заместници – Ангел Славчев и Светлин Танчев. Само те ще могат да разговарят с други партии – Светлин – с център – дясно, Ангел – по-ляв човек – с левите партии.

Ние сме огромна партия, имаме над 40 хиляди членска маса, от седмица вече работим по листите за народни представители, това не беше новина. Ако ме питате защо – отдавна вървят задкулисни разговори между ДПС и ГЕРБ.

Те идеално си подават топката, най-вероятно се готвят да направят правителство в следващия парламент, на което ние ще бъдем абсолютна, твърда и категорична опозиция.

Така че аз им казах, на партията, като ги събрах миналата седмица на НС, им казах, колеги, знаците са, че все пак ще има избори, така че се стягайте да пишете листите за тези избори. Така че вече работим.

След това на 14 юни имаме национален съвет на регионите, тогава ще вземем решение каква кампания да проведем, какви са тезите и аз ще поискам вот от националния съвет да потвърдят листа с кандидат министрите, да се изработят критерии за водачи на листи, да се приемат квотите, които аз държа да има – 20% младежи, 50% жени, и да бъда номиниран официално за министър-председател в следващия кабинет, ако народът гласува за мен", обяви Бареков.

Той направи забележка за предложената дата 7 декември, защото била ден след Никулден (когато той празнува имен ден) и напомни, че ББЦ предлага 26 октомври.

Според Бареков президентът Росен Плевнелиев трябва да свика големите партии и заедно да решат коя ще е датата за предсрочни избори.

"България без ДПС е добра идея. Имаме проблем на практика с ръководствата на всички партии – и Станишев, и Борисов. Но категорично мога да затворя вратата само за ДПС.

Това е партия, която трябва да бъде извадена от властта за известен период от време, най-вероятно два мандата, за да се реформира, да спре да бъде холдинг, защото с това зарази и другите партии. И БСП се превърна в холдинг, и ГЕРБ се превърна в холдинг, единствената партия, която стои отстрани и ги наблюдава, е ББЦ", коментира още новият политик.

На въпрос наистина ли има конфликт между Цветан Василев и Делян Пеевски той отговори: "Чувам за такъв конфликт, не е интересува. Аз в такива конфликти лични между политици и бизнесмени няма да участвам. Не ме интересува този конфликт".

Той похвали лидера на ДПС Лютви Местан се е оказал най-хитър.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков