Бареков: Сметната палата се превръща в гилотина за партията ББЦ

OFFNews 23 април 2015 в 18:01 2432 10

Николай Бареков изпрати отворено писмо до президента Росен Плевнелиев, премиера Бойко Борисов и народните представители.

В посланието си евродепутатът отново говори за отцепниците от партията му, които останаха народни представители и си направиха нова формация.

"Не си ли давате сметка, че Сметната палата, чиито състав избрахте Вие, в момента се превръща в гилотина за партията, която само за една година привлече 500 000 избиратели, събра общо 17% на два поредни вота и изкара двуцифрен резултат едва на първите избори, на които се яви?", пише още Бареков.

Той пита управляващите и депутатите защо не взимат мерки срещу "безскрупулна кражба на цяла парламентарна група от страна на енергийния олигарх Христо Ковачки".

"Защо толерирате тази бизнес група, която очевидно защитава частни интереси и подкрепя всички задкулисни сделки на отделни министри и депутати от сегашната управляваща коалиция? Защо узаконихте властта на един олигарх, като мълчаливо гледахте как изкупува народни избраници, за да спаси търгашката си кожа и за да продължи да се гаври с бедния и тежък начин на живот на 30 000 български миньорски семейства?", се казва в писмото на бившия журналист.

В края на писмото си той заявява, че ролята която му е отредена "съмнително прилича на съглашение срещу истинските демократични ценности и правото на свобода".

Публикуваме отвореното писмо на Николай Бареков без редакторска намеса:

ДО

Президента на Република България,
Росен Плевнелиев

Министър-председателя на Република България,
Бойко Борисов

Председателя на Народното събрание,
Цецка Цачева

Председателя на БСП,
Михаил Миков

Председателя на ДПС,
Лютви Местан

Председателя на ДСБ,
Радан Кънев

Председателя на СДС,
Божидар Лукарски

Председателя на ДБГ,
Меглена Кунева

Председателя на НПСД,
Корман Исмаилов

Председателя на ВМРО,
Красимир Каракачанов

Председателя на НФСБ,
Валери Симеонов

Председателя на АБВ,
Георги Първанов

Председателя на АТАКА,
Волен Сидеров




Уважаеми г-н Президент,
Уважаеми г-н Министър-председател,
Уважаема г-жо Председател на Народното събрание,


Уважаеми дами и господа,


Обръщам се към Вас с два въпроса, които Ви касаят пряко, като пазители на демократичните и европейските принципи в България. Всеки от Вас е приел за свой дълг и призвание да работи за България, като заема държавен пост в Министерски съвет, в Народното събрание или в държавната администрация. Вие печелите доверието на обществото, като защитавате законите на Република България и проповядвате, че постигате промяна за българския народ, като премахнете статуквото, не участвате в задкулисието и се борите срещу олигархичната мафия.

От значение за справедливостта, гражданските устои и чистотата на намеренията Ви са отговорите на следните въпроси:

Защо не заявявате позиция, не противодействате и не взимате мерки срещу наглата и безскрупулна кражба на цяла парламентарна група от страна на енергийния олигарх Христо Ковачки? Защо толерирате тази бизнес група, която очевидно защитава частни интереси и подкрепя всички задкулисни сделки на отделни министри и депутати от сегашната управляваща коалиция? Защо узаконихте властта на един олигарх, като мълчаливо гледахте как изкупува народни избраници, за да спаси търгашката си кожа и за да продължи да се гаври с бедния и тежък начин на живот на 30 000 български миньорски семейства?

Защо не взимате отношение и защо не си давате сметка, че всяка една от партиите, на които сте начело, може да я застигне съдбата на ПП „България без цензура”, като бъде заплашена от отнемане на държавната й субсидия? Не виждате ли, че с институционално действие или бездействие може да бъде унищожена единствената опозиционна българска партия, чиито „грях” е, че отказа да бъде част от статуквото и да влиза в сделки, за да й бъдат дадени държавни постове? Не си ли давате сметка, че Сметната палата, чиито състав избрахте Вие, в момента се превръща в гилотина за партията, която само за една година привлече 500 000 избиратели, събра общо 17% на два поредни вота и изкара двуцифрен резултат едва на първите избори, на които се яви?


Отговорите на моите лесни въпроси ще определят Вас и организациите или администрациите, които ръководите за това дали говорите истината, дали сте част от статуквото и дали служите на олигархията. Мълчанието по тези теми ще Ви бетонира като виновници за несправедливата мизерия, в която живеят българските граждани, въпреки че са част от Европейския съюз и въпреки че всеки път гласуват за Вас срещу обещания за градежи, висок стандарт на живот, реформи, патриотизъм, социална справедливост и етнически мир.

Аз ще продължа да отговарям на тези въпроси, но единодушната роля, която ми отреждате, съмнително прилича на съглашение срещу истинските демократични ценности и правото на свобода.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews