Бареков: Отцепниците ще събират трохите на управляващите (обновена)

Ивайло Анев 29 декември 2014 в 18:38 2545 6

Отцепниците ще бъдат като момичета на повикване, които ще очакват по някоя троха от трапезета на управляващите.

Така бившият председател на ББЦ Николай Бареков коментира появилата се днес в публичното пространство декларация, с която Стефан Кенов, Борислав Иглев и Христо Тодоров от ПГ на "Български демократичен център" се отказват от членство в ББЦ.

В текста на документа бе упоменато и името на Георги Ковачев. Малко след интервюто на Бареков по bTV от пресцентъра на БДЦ съобщиха, че Ковачев също напуска партията, както и заеманите от него длъжности, но ще запази статута си на депутат от ПГ на БДЦ.

"Никой не е гласувал тези трохари да бъдат придатък на четворната коалиция. Въпросът е как оттук-нататък тези хора ще гледат в очите избирателите си", попита риторично Бареков.

"Те ще са кеш-енд-кери депутати", коментира Николай Бареков. Според него в момента той е сам в опозиция, заедно с партията си.

"Декларацията не е писана от тези момчета. Знам къде е писана, но няма да си отварям устата", допълни Бареков

По думите му ПГ на БДЦ занапред ще подкрепя в парламента всеки, който си плати. "Те ще изпълняват волята на Борисов, на Цветанов, на всеки, който си плати. Тези хора никой няма да ги уважава – продадеш ли се веднъж, ще се продадеш и втори път. А никой не уважава продажниците", каза още евродепутатът. 

Николай Бареков отрече да е "продукт на олигархията". "Ако бях такъв, Цветан Василев и Христо Ковачки сега нямаше да са ми врагове", защити се той.

На въпрос дали ще се откаже от българската политика, той заяви, че върху него се оказва натиск, но че не се отказва от партията си "България без цензура". "Аз имам кариера в Европа, там не уважават предателите", поясни той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови