Quantcast

Бареков: Нямам си никой, сам съм сред вълци

OFFNews Последна промяна на 09 юни 2014 в 08:37 9249 32

Николай Бареков

„Нямам никой в прокуратурата, никой в МВР, ние сме сами сред вълци, няма ЦИК, няма РИК, няма СИК“, каза пред БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Минута по-късно „самият сред вълци“ уточни, че познавал „цялата държава“.

Бареков бе поканен в студиото на БНТ, за да обясни даренията, с които ББЦ е направила предизборната си кампания. Въпреки усилията на водещата да насочи разговора в тази посока, Бареков упорите се опитваше да й обясни, че тя задава поръчкови въпроси и „срами българската журналистика“.

„Предния път ми казахте – вие се молихте да дойдете тук. Сега не можете без мене, г-жо, защото сме най-голямата опозиционна сила“, самоизтъкна се лидерът на ББЦ и допълни: „Тук съм, уважих ви, канихте ме, молихте се.“

В крайна сметка Бареков заплаши, че ако водещата продължи с тази тема, ще стане и ще си отиде.

За даренията си от безработни граждани Бареков уточни, че „жениците“ са ги взели от богатия зам.-председател на ББЦ и така са ги дарили.

„По места имаме много заможни дарители, които са бизнесмени, един от тях беше наречен по една телевизия селянин, той има 18 млн. оборот от варненска фирма. Имаме хора с много сериозен бизнес, едни от най-големите производители на сирена и млека, имат заводи“, обясни Бареков.

Лидерът на ББЦ отрече и заключенията от разследването на "Нова телевизия", които разкриха, че фирма за бързи кредити е вербувала наблюдатели за партията му. 

Той се зарече, че в следващия парламент ще има убедително мнозинство и ще въведе законодателни промени, които ще сведат до минимум партийните субсидии и ще позволят даренията от фирмите. Сред останалите планове на Бареков са да въведе пряк избор за градските прокурори и да направи промени в Конституцията, които да намалят два пъти броя на депутатите в парламента – от 240 на 120.

Бареков обясни, че планира да не се коалира с никого, ако не е първа политическа сила след изборите. В случай, че не е в опозиция, а получи мандат да управлява, лидерът на ББЦ възнамерява да намери по-малка партия за коалиционен партньор и да прилага своята управленска програма.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

09.06 2014 в 16:38

Това, дали познава някой, не значи, че има "свои хора" в МВР и Прокуратурата, както Цвъцко, например.

09.06 2014 в 16:34

Има си разследващи органи, ако има нередности - установят. Другото е напън на медиите за гледаемост.

09.06 2014 в 15:10

Да бе, Костов и нормален:))) И той завалията със спестявания от закуски си купи маслобойни и хотели:)

09.06 2014 в 14:40

Как ще си сам бе, имаш един мустакат банкер, имаш цялата циганска сган, на която раздаваше "кифтета" и пари, имаш
една сурия кокошки, които купуват къщи вместо теб! Трагедията ти е, че винаги трябва да им даваш, за да са до теб! А не знам чорбаджията дали ще е съгласен...

09.06 2014 в 14:09

Най-нормалният досега беше Иван Костов, както и някой от министрите в кабинета му.

09.06 2014 в 13:23

Как за толкова години, едиин нормален човек не стана политик? Един нормален не оглави тази дъжава....Защо все такива олигрофени се пръкват на политическата сцена? Само при мисълта, че този лешояд може да спечели избирите и ми се драйфа..

09.06 2014 в 13:05

... най-пошлото е, че "опипва" с мазни ръчички добри инициативи, за които после ще реве, че видите ли били НЕГОВИ... същи сидерастин...

... хахахахахахаха

09.06 2014 в 11:53

Само като си помисля, че на есен тоя откачалник пак ще облича бялата риза, направо получавам позиви за повръщане! До изборите досадно наглата му чалгарска мутра въобще не трябва да се появява по телевизиите, ако журналистите го игнорират по начина, по който игнорирахме Болен миналата година, Дудука я вземе 3 %, я не!

09.06 2014 в 11:52

Бареков е боклук!

09.06 2014 в 11:25

Сам си сред купените идиоти, които гласуват за теб, дудук ненормален!