Бареков: Нямам си никой, сам съм сред вълци

OFFNews 09 юни 2014 в 08:37 9874 32

Николай Бареков

„Нямам никой в прокуратурата, никой в МВР, ние сме сами сред вълци, няма ЦИК, няма РИК, няма СИК“, каза пред БНТ лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков. Минута по-късно „самият сред вълци“ уточни, че познавал „цялата държава“.

Бареков бе поканен в студиото на БНТ, за да обясни даренията, с които ББЦ е направила предизборната си кампания. Въпреки усилията на водещата да насочи разговора в тази посока, Бареков упорите се опитваше да й обясни, че тя задава поръчкови въпроси и „срами българската журналистика“.

„Предния път ми казахте – вие се молихте да дойдете тук. Сега не можете без мене, г-жо, защото сме най-голямата опозиционна сила“, самоизтъкна се лидерът на ББЦ и допълни: „Тук съм, уважих ви, канихте ме, молихте се.“

В крайна сметка Бареков заплаши, че ако водещата продължи с тази тема, ще стане и ще си отиде.

За даренията си от безработни граждани Бареков уточни, че „жениците“ са ги взели от богатия зам.-председател на ББЦ и така са ги дарили.

„По места имаме много заможни дарители, които са бизнесмени, един от тях беше наречен по една телевизия селянин, той има 18 млн. оборот от варненска фирма. Имаме хора с много сериозен бизнес, едни от най-големите производители на сирена и млека, имат заводи“, обясни Бареков.

Лидерът на ББЦ отрече и заключенията от разследването на "Нова телевизия", които разкриха, че фирма за бързи кредити е вербувала наблюдатели за партията му. 

Той се зарече, че в следващия парламент ще има убедително мнозинство и ще въведе законодателни промени, които ще сведат до минимум партийните субсидии и ще позволят даренията от фирмите. Сред останалите планове на Бареков са да въведе пряк избор за градските прокурори и да направи промени в Конституцията, които да намалят два пъти броя на депутатите в парламента – от 240 на 120.

Бареков обясни, че планира да не се коалира с никого, ако не е първа политическа сила след изборите. В случай, че не е в опозиция, а получи мандат да управлява, лидерът на ББЦ възнамерява да намери по-малка партия за коалиционен партньор и да прилага своята управленска програма.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!