Последно: Бареков се присъединява към консерваторите в ЕП

ОFFNews 06 юни 2014 в 15:22 2003 14

Николай Бареков
Николай Бареков

Двамата евродепутати на коалиция ББЦ, ВМРО, ЗНС и Гергьовден ще се присъединят към групата на Европейските консерватори и реформисти в Европейския парламент, обяви Николай Бареков след заседание на Изпълнителния съвет на партията и последвало заседание с коалиционните партньори.

На заседанието с конферентна връзка участвал и председателят на Европейските консерватори и реформисти Мартин Каланан, съобщи пресцентърът на ББЦ.

Документите вече са готови, а в сряда ще бъдат подписани по време на заседанието на Бюрото на европейските консерватори и реформисти, на което евродепутатите Ангел Джамбазки и Николай Бареков ще присъстват.

ББЦ ще получи високи постове в администрацията на Европарламента по линия на консерваторите и те ще бъдат заети от хората на коалицията, които са в списъка с министрите и заместник-министрите в следващия кабинет, допълват от партията.

„Надявам се да запазя добри отношения с европейските либерали и ще търся непрекъсната комуникация с
Европейската народна партия“, допълва Бареков.

"България без цензура" ще стане и член на партията на Европейските консерватори и реформисти, а самият лидер ще влезе в ръководството на групата на консерваторите.

Лидерът на ББЦ посочи още, че подкрепя задължителното гласуване и дори настоява за такава поправка веднага. Джамбазки на свой ред предлага да няма санкции за задължително гласуване, а да има преференции, като намаляване на данъците.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!