Бареков иска данъчни ревизии за министри и кметове, а не само на него и Борисов

OFFNews 13 май 2015 в 20:16 2009 2

Снимка Пресцентър ББЦ

Всички настоящи и бивши министри, както и кметове да бъдат подложени на разследване за имотно състояние, настоя в Пловдив лидерът на „България без цензура“ и евродепутат Николай Бареков.

Евродепутатът поиска тотална ревизия на богатството на всички, които са управлявали държавен ресурс, не само на независимите кметове, които сега са под атака на данъчните.
„Кой от 150-те министри от различните правителства стигна до прокуратурата? Стигна Бареков, който никога не е взимал държавна заплата“, каза лидерът на ББЦ. Той посочи, че Борисов наистина е единственият премиер, проверен от НАП, но при него самите проверките са били далеч по-жестоки. Стигнало се дотам да проверяват двете кучета в двора на Бареков – породата им, колко струват и колко са режийните по тяхното отглеждане. Запорирана е и къщата на евродепутата, с обяснението, че „наемът можел да бъде по-висок“?! „Бях разкостен и съдя данъчните в Пловдив, сега кметът на Пазарджик е разкостен. Борисов да бъде солидарен – да бъдат разкостени всички министри и кметове, не само независимите, а и тези от ГЕРБ – 6-те апартамента на Цветан Цветанов, имотите на кмета Портних във Варна, на Тотев в Пловдив, срещу който лично съм внесъл сигнал.
В противен случай се създава впечатлението, че държавата трябва да бъде овладяна от четворната коалиция, която сега е на власт, а всички останали сме лоши“, категоричен бе Бареков.
Той обяви, че вече е готов законопроектът на „България без цензура“ за Пловдив и депутатът Мартин Иванов ще го внесе идващия понеделник в парламента. Законопроектът дава статут на града на културна столица на България и предвижда специален държавен фонд за неговото развитие. Ще търсим подкрепа от всички депутати от Пловдив, независимо от кои партии са, обяви Бареков.

Той съобщи още, че с негова помощ, като член на Делегацията за връзки с Иран в Европарламента и на Мартин Иванов, като председател на групата за приятелство с Иран в българския парламент, както и на премира Бойко Борисов и министъра на транспорта Ивайло Московски
държавата ни е направила всички необходими стъпки спрямо интереса на Иран към летище „Пловдив“.
Проведени са разговори на най-високи държавни нива и се чака официалната оферта на иранската държава, посочи евродепутатът. Той съобщи още, че се подготвя делегация, която да пътува до Иран, за срещи на високо ниво. „Моите усилия са България да получи статут на врата към Европа за арабския свят. Офертата за летището е нещо огромно, иранците искат да го превърнат в българския Франкфурт“, коментира лидерът на ББЦ.
Ако концесията се случи, летището, което ще се използва за туристически и транспортни полети, ще открие 3 000 работни места не само от заети на аеропорта, но и в бизнеса,
който ще поеме съпътстващите дейности, категоричен е той.
„България без цензура“ ще бъде твърдо против РБ и Патриотичния фронт на местните избори наесен.
„Те откраднаха програмата на ББЦ за големите градове – обещанията за работни места, за съдебна реформа, за таблетите за ученици, които сега РБ щели да раздават, но на определени деца?! Това е само в болната глава на Радан Кънев, който с политическата си шизофрения си мисли, че може да дели хората. Москов пък въведе лимити за тези хора, за които ние искахме безплатно здравеопазване. ББЦ беше ограбена от тези две партии“, категоричен е Бареков. Самият той не е взел окончателно решение дали персонално да участва в местните избори.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!