Бареков: Достатъчно луд съм да се боря до смърт

OFFNews Последна промяна на 31 март 2015 в 18:26 6820 13

Снимка ББЦ

Николай Бареков.

Цветан Василев ме предупреди още преди парламентарните избори, че ще бъда в опозиция, заяви на пресконференция в офиса на „България без цензура“ Николай Бареков.

На 25 май 2014 г. неочаквано ББЦ и Бареков спечелиха 11% на изборите за Европейски парламент, каза Бареков.

Той твърди, че буквално на следващия ден са "започнали брожения, които са завършили с поредица събития, едно от които – падането на КТБ."

Бареков твърди още, че през лятото на 2014 г. банкерът Цветан Василев потърсил среща с него в качеството му на евродепутат. Около 10 юни следобед двамата се срещнали "в лобито на един от хотелите близо до Европарламента."

Тогава - според твърденията на Бареков -  Василев споделил, че се е виждал с политическите лидери на всичките големи партии, включително и Борисов.

„Опитваше се да създаде политически отбор, който да му помогне да си спаси банката“, каза Бареков.

„Каза ми, че се е разбрал с другите партии да се направи някаква коалиция между ГЕРБ и БСП и ролята за мен била - Бареков да се оттегли в опозиция. Моята теза беше, че бизнесмен като Василев няма работа да прави договорки с политиците, защото политиците винаги ще „изработят“ бизнесмените, те си следват тяхната логика“, каза лидерът на ББЦ и подчерта, че тогава все още не е имало дата за парламентарните избори.

„От къде накъде да отивам в опозиция?“, каза евродепутатът.

„Направи ми впечатление, че иска всички да ни обедини в един отбор срещу Пеевски и ДПС. Имаше неистов страх Бареков да не направи грандиозни резултати и да обърка сметките на статуквото – страх не само у Василев, но и у всички партии“, разказа лидерът на ББЦ.

„Разговорът завърши с моето мнение, че в най-скоро време банката му ще рухне, защото се създава такова усещане в медиите“, посочи още Бареков.

Пред Василев той е бил категоричен, че не може да има коалиция преди изборите и не може да излъже избирателите си.

„Сега е хубаво да проговорят всички за срещите си с Василев – Местан, Станишев, Първанов, Костов, Каракачанов, Симеонов“, призова Бареков и се мотивира: „Аз останах с впечатление, че е минал през всички тях и е разговарял“.

"След срещата на Василев с Борисов и политиците започва заговор за разбиване на ББЦ и чрез дърпане на хора от партията. Изкача Славчев и казва как бил на къса каишка, давал показания пред нотариус, малко след това – Яне Янев, малко преди това Христо Иванов от Протестна мрежа си купува два пъти поста на министър в два кабинета, засипа прокуратурата и НАП с гадни, лъжливи компромати срещу мен и моето семейство" - твърди Бареков.

"Веднага след срещите на Василев с лидерите на големите партии и на определени лидери на малки партии в Белград започва атака срещу Бареков и ББЦ. Започва създаване и финансиране на Патриотичния фронт, възраждане на проекта АБВ, наливане на пари в Реформаторския блок. Те получиха пари и финансиране за своята кампания. Имаше много почтени български бизнесмени, които бяха готови да подкрепят партия ББЦ с разрешените от закона средства, но им беше забранено да се срещат с мен, после те си изключиха телефоните" - твърди лидерът на ББЦ.

„Създава се ПФ, АБВ и РБ влизат в управлението. Със 17% и 500 хил. гласа – Бареков е смазан в Брюксел, а те да управляват“, каза лидерът на ББЦ. Той обаче е категоричен, че ще се бори до край: „Достатъчно луд съм да се боря до смърт с тези хора“.

„Кой“ е ясно, „кой“ са всички те - целият политически елит на България, техните началници, политически лидери и няколко олигарси – единият в изгнание, а другият купи парламентарна група срещу жълти стотинки, заяви още Бареков.

„Борисов каза, че когато ГЕРБ са си издърпали симпатизантите, са останали 100 човека, но пропусна да каже, че половината от протестиращите бяха на Борисов, а другата – на Бареков. Протестът „Кой“ след 14 юни 2013 г. се превърна в политически сблъсък на площада. Още на следващия ден извадихме хиляди хора на протеста, наши бяха клоуните със затворнически дрехи, половината плакати, монетите с Пеевски и Борисов. Всеки ден хиляди хора бяха вадени на площадите на София“, твърди Бареков.

„Ние участвахме, защото не приемахме ситуацията в страната, задкулисните сделки между ГЕРБ и ДПС. Василев на няколко пъти ме е молил в протеста срещу Пеевски да се включат колкото се може повече хора“, каза лидерът на ББЦ.

По думите му именно заради хората от февруари, от крайните квартали е имало протести цяло лято през 2013 г. Те са били с една единствена надежда – „Този цирк да спре, да няма гаври с народа, но вместо това получихме обратно всички тези в парламента“, заяви Бареков.

Той обяви, че за кмет на София ще издигне кандидат, благодарение на когото тези протести са станали многохилядни.

Искаме оставката на Христо Иванов и Петър Москов – защото 6 месеца не внесоха закон за нито една реформа. Има една смешна стратегийка. А ние искахме да паднат имунитетите на депутате, отзоваване на народни представители от парламента, мажоритарни избори. Нищо от това не стана, заяви лидерът на ББЦ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

01.04 2015 в 10:46

По най-бързият начин правителството да вземе мерки и да достави на човека 2 /два/ броя вятърни мелници и 1 /една/ бяла риза ......... за битката......

01.04 2015 в 10:05

По случай първи април ли ни занимавате с тоя?

01.04 2015 в 09:03

Дано приключиш скоро борбата, че в лудниците не те искат!

01.04 2015 в 07:59

Всички знаем, че кандидатът Ви за кмет на София е zhelyo.

НЕ СЕ ПРАВЕТЕ!

Честит празник, г-н Бареков!

01.04 2015 в 01:36

Тоя отдавна трябваше да смени дилъра, ама...

01.04 2015 в 01:26

Всички знаем ,че ако не бе гръмнало съглашението "Южен поток" ти щеше да имаш дори 22% в парламента,но пак щеше да си в опозиция. А това ,че сега имаш само един депутат доказва в каква степен си бил на каишка, помияр нещастен.И по добре се скрий някъде с твоята мастия,защото ще дойде ден в който ще си платиш за всички селски номера !!!

31.03 2015 в 21:42

Сега много ясно си пролича,колко грешни пари, този велик европейски депутат е потрошил залудо.
Ясно си спомням предизборната кампания-колчем този некадърник кажеше нещо,платените му тролове се скъсваха да го венцеславят.
Сега нищо.Никой.Тук таме някой нещастник да го защити.
Остана му само да прави такива пиарски изпълнения, стил ранния Азис,колкото да напомни за себе, да оправдае и незаслужената си заплата.

31.03 2015 в 21:36

Пациентът показва все по ясна клинична картина и навлиза в последната фаза, след която настъпва пълна мъгла в съзнанието и загуба на връзката с реалния живот.

31.03 2015 в 20:38

Казал Бареков, рекъл евродепутата...почнеш ли да говориш за себе си в трето лице, това е ШИЗОФРЕНИЯ средна степен вече...

31.03 2015 в 20:13

Не се разбира - до ЧИЯ смърт?