"Премиерът най-после публично призна, че е изпитал страх от Бареков"

OFFNews 31 март 2015 в 12:33 3746 5

"Държа да отбележа, че съм удовлетворен, че премиерът най-после публично признава, че е изпитвал страх от Бареков". Това се казва в писмо до медиите от лидера на България без цензура Николай Бареков. С него той коментира изказването на премиера Бойко Борисов от тази сутрин. 

"Вероятно този страх е бил от онези 11%, които моята партия получи на евроизборите и така заплаши да обърка сметките на цялото политическо статукво и олигархията в лицето на ГЕРБ, Реформаторския блок, АБВ и Цветан Василев", допълва евродепутатът. 

Той коментира и признанията на Борисов, че се е срещал с Цветан Василев на 6 юни 2014 г. в дома си в Банкя. 

Евродепутатът категорично отказа да се извини на Борисов и заяви, че не приема "някой да се извинява от мое име. А аз не бих се извинил на никого за нищо свързано с политическата ми кариера, освен на нашите избиратели, които заедно с мен бяха подложени на неистов натиск и преса след европейските избори, само и само ББЦ да бъде унищожена".

Бареков споделя, че след събитията в Банкя е направен "истински компроматен обръч" в НАП и Прокуратурата, след което са последвали проверки на цялото му семейство, включително и на невръстните му деца. "Този натиск се състоеше от психически тормоз и разпити, които г-н Борисов, уверявам ви, нанасят много повече увреждания върху душевността на човека, отколкото някой да те призовава под прозореца да ходиш на работа", допълва той.

"На политическите си опоненти не дължа извинение, защото спрямо всеки един протест съм действал съобразно съвестта си на гражданин, убежденията си и законите на Република България", завършва писмото си Бареков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews