България върна на Турция двама кюрдски активисти

OFFNews 14 август 2016 в 16:38 4573 3

България върна на Турция двама кюрди, за които турските власти твърдят, че са членове на забранената Кюрдска работническа партия.

Двамата кюрди са били заловени при съвместна операция на двете страни.

Според турския вестник "Йени шафак" двамата са арестувани на българска територия, след което са предадени на турските власти на пропускателния пункт Капитан Андреево - Капъкуле. 

Изданието посочва, че двамата кюрди - Р.И. и С.К., са членове на крилото на считаната за терористична организация ПКК Съюз на кюрдските общности с лидер Мурат Карайълан.

Връщането на двамата кюрди на Турция става дни след връщането на южната ни съседка на бизнесмена Абдуллах Бююк, когото съседката ни поиска да екстрадираме, тъй като е заподозрян за съпричастие в организирането на неуспешния опит за преврат. 

МВР предаде Бююк с мотива, че е у нас с нередовни документи, въпреки че на две инстанции съдът не разреши екстрадирането му. 

След екстрадирането на Бююк турският президент Реджеп Тайип Ердоган посочи България за пример. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12019

2

Rumen Andonov

14.08 2016 в 19:19

Нашите идиоти-управници вече взеха твърда вътрешнополитиеска турска позиция - проправителтвена и антикюдска. Да не забравяме,че турските кюрди са не по-лоши терористи от Ислямска държава.Какво можем а очакваме по-нататък ,не е трудно да се досетим.Хак да ни е!!!!!

29217

1

Лопе де Вега

14.08 2016 в 17:42

Нелегално ли са влезли в България или са пребивавали на законно основание? Ако е второто, което за мен е по-вероятно, не се ли повтаря в по-тежка форма историята с Бююк? Властите знаят ли, че Ердоган се готви да върне смъртното наказание? Ясно ли им е, че в такъв случай можем да смятаме двамата кюрди за мъртви? Треперим ли от страх пред съюза ердо султан - ПТН ХЛО? Очертават се тежки няколко месеца.

Поздрав!
 
X

Подкастът на OFFNews