България привлича още руски туристи с круизи и спа

OFFNews 17 март 2014 в 15:53 1755 4

Бранимир Ботев
заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев

Сътрудничеството на България с руските региони в сферата на туризма ще се задълбочи.

Това стана ясно след работното посещение на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев в Москва.

По време на срещата са били обсъдени възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Русия в областта на туризма. Двете страни заявили интерес за поддържане на активните отношения - за Русия страната ни е в топ 10 на предпочитаните туристически дестинации.

Само през месец януари България е била посетена от 18 113 руски туристи, което е с 14,9% повече спрямо същия период през 2013 г., съобщават от Министерството на икономиката.

На срещата е било обсъдено провеждането на българо-руски форум, който да разгледа сътрудничество между двете страни в областта на черноморския туризъм. Руска страна проявила интерес към пристанищата на България и развитието на круизните пътувания, както и към строителството на пътнически кораби в български корабостроителници.

Възможността за създаване на директна круизна връзка Бургас-Сочи или Сочи-Бургас също е била разгледана.
Председателят Руската федерална агенция по туризъм Александър Радков отправил покана към България за участие в Гастрономичен фестивал през септември 2014 г.

Термалните минерални извори също представляват интерес за руските туристи. На срещата са били обсъдени и възможностите за привличане на руски инвестиции в изграждането на специализирани центрове за рехабилитация и профилактика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!