Quantcast

България привлича още руски туристи с круизи и спа

OFFNews Последна промяна на 17 март 2014 в 15:53 1120 4

Бранимир Ботев
заместник-министърът на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев

Сътрудничеството на България с руските региони в сферата на туризма ще се задълбочи.

Това стана ясно след работното посещение на зам.-министъра на икономиката и енергетиката Бранимир Ботев в Москва.

По време на срещата са били обсъдени възможностите за развитие на сътрудничеството между България и Русия в областта на туризма. Двете страни заявили интерес за поддържане на активните отношения - за Русия страната ни е в топ 10 на предпочитаните туристически дестинации.

Само през месец януари България е била посетена от 18 113 руски туристи, което е с 14,9% повече спрямо същия период през 2013 г., съобщават от Министерството на икономиката.

На срещата е било обсъдено провеждането на българо-руски форум, който да разгледа сътрудничество между двете страни в областта на черноморския туризъм. Руска страна проявила интерес към пристанищата на България и развитието на круизните пътувания, както и към строителството на пътнически кораби в български корабостроителници.

Възможността за създаване на директна круизна връзка Бургас-Сочи или Сочи-Бургас също е била разгледана.
Председателят Руската федерална агенция по туризъм Александър Радков отправил покана към България за участие в Гастрономичен фестивал през септември 2014 г.

Термалните минерални извори също представляват интерес за руските туристи. На срещата са били обсъдени и възможностите за привличане на руски инвестиции в изграждането на специализирани центрове за рехабилитация и профилактика.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.03 2014 в 21:40

Щото други туристи няма ли? Да не би да плащат по-високи цени от останалите?
Комунистическа сган!

17.03 2014 в 16:08

Абе стига с тея руски туристи,няма ли други целеви групи туристи за нас!Ебати подмазвачите,егати управляващите,къде го изнамериха този зам.министър?

17.03 2014 в 16:06

Да, и после ще дойдат да спасяват руските си граждани :D

17.03 2014 в 16:03

Всичката комунделна сътрапска сволач, се изреди да казва какви големи перспективен щяло да има с Блядистан, то целият свят е настръхнал срещу идиотите, тия ще ходят да се целуват.