Бъчварова видя атака срещу себе си и МВР в клиповете с биещи полицаи

Ивайло Анев 10 юли 2015 в 14:02 4084 13

Снимка БГНЕС

Вицепремиерът и вътрешен министър Румяна Бъчварова

Румяна Бъчварова видя атака срещу себе си и МВР в появилите се наскоро клипове с полицейско насилие.

В последните дни се разпространи видео, на което се вижда как служители на МВР бият двама младежи при арест. По-късно стана ясно, че клипът е от преди 9 месеца, но не стана ясно защо се появява чак сега в интернет пространството.

Довечера се организира и протест срещу полицейското насилие, на който около 1500 души са заявили участие.

Според силовия министър това може да се приеме като забележка и атака към МВР. Бъчварова обаче отказа да назове кой точно цели това.

"Сигурно има такива хора, които не са доволни от това, че аз съм там, не са доволни по принцип от работата на един министър на вътрешните работи, който не е от системата, има такива основания, но аз смятам, че има достатъчно основания да продължа да работя и да се опитам да направя нещо", коментира тя.

„Нека да отминем тези атаки и да си гледаме работата, надявам се това да е начинът да ги преодолеем", заяви още министърът.

На протестиращите довечера тя каза, че в нейно лице имат гарант, че няма да бъде оказвано полицейско насилие. „МВР трябва да е на страната на гражданите“, обяви Бъчварова.

По думите ѝ, ако има доказано насилие от полицаите, щяло да има уволнения.

Тя коментира и една от най-важните теми в политическия живот – промяната в Конституцията. Според нея без промени в основния закон други реформи в съдебната система няма да имат особен смисъл.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!