Отстраниха от длъжност полицаите насилници

ОFFNews 08 юли 2015 в 19:22 5532 12

Видео кадър на полицаите насилници и задържаните момче и момиче.

МВР е отстранило от длъжност полицаите от Първо РУ, проверявани за упражнена прекомерна физическа сила

Главният секретар на МВР комисар Георги Костов и директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов разговаряха днес следобед с двамата младежи, задържани от служители на Първо РУ на 19 декември 2014 г.

След назначените проверки от министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова, Комисията за проверка по случая, съставена със заповед на директора на столичната полиция, е снела сведения от потърпевшите. Двамата са потвърдили, че по време на задържането срещу тях и използвана прекомерна физическа сила.

Събраните данни са основание за образуването на дисциплинарно производство срещу четиримата полицаи от Първо РУ, участвали непосредствено в задържането. До приключването на производството те са временно отстранени от длъжност. Данните ще бъдат докладвани на Софийската районна прокуратура.

Днес Бойко Борисов поиска оставки на служителите в МВР, отговорни за побоя. Той и министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова изказват съмнения, че записът е бил пазен, за да се извади в определен момент. Премиерът дори определя това като атака срещу правителството, става ясно от стенограмата от последното заседание на правителството.

"Въпросът е, че очевидно тези записи са били държани някъде, за да могат в един момент едновременно да бъдат излъчени и да направят това внушение", коментира Бъчварова. Борисов е категоричен обаче, че каквато и да е причината за появата им, служителите трябва да понесат наказание, защото не се държат като професионалисти", казва той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews