Атанасов има списък с всички, участвали в клуба за магистрати

Ружа Райчева 07 февруари 2024 в 13:37 7503 6

Атанас Атанасов в Народното събрание

Снимка БГНЕС/Антон Станков

Атанас Атанасов в Народното събрание

Съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов разполага със списък на всички, които са били част от т.нар. "клуб за магистрати", но отказа да го покаже. 

"Имам целия списък на тези лица, които са имали карти и са ходили на този клуб", заяви днес в кулоарите на парламента Атанасов, след като депутатите създадоха временна комисия за разследване на задкулисието в съдебната власт, с акцент върху дейността на кръга около убития Мартин Божанов - Нотариуса.

"Ни лук яли, ни лук мирисали". Рашков пита за връзката между Пеевски и корупцията в съдебната власт

Атанасов уточни, че е подкрепил предложението на лидера на БСП Корнелия Нинова временна комисия да излезе с конкретно законодателно след 3-те месеца, в които ще заседава. 

По повод коментара на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който поиска нови местни избори в София, Атанасов каза, че трябва да се търси решение и да се избере председател на Столичния общински съвет. 

Междувременно, след като стана ясно, че Софийска апелативна прокуратура отмени постановление за отказ от образуване на досъдебно производство за нарушения на Закона за защита на класифицираната информация от ДАР, Атанас Атанасов реагира като подаде сигнал в прокуратурата и ДАНС да извърши проверка дали има пробив в националната сигурност или не. Според него по случая трябва да бъде образувано досъдебно производство за длъжностни престъпления.

Сигналът се отнася за проведена обществена поръчка за избор на оператор за изработване на ваучери за храна, при която е допуснато нарушение, свързано с данни на служители на ДАР.

"Става дума за една обществена поръчка за ваучери на храна на служителите на ДАР, то е смешно, но по този начин са осветени служители на разузнаването", каза Атанасов. 

Сглобката ще продължи, бъдете сигурни, заяви той по повод споровете около ротацията. Според него темата се преекспонира. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11920

8

Buriata

11.02 2024 в 14:51

Аз не виждам какво има толкова да отговаря, при положение, че тези неща са си документирани и могат лесно да бъдат проверени от компетентните органи. Според мен именно те трябва да ги разследват и да ги санкционират ако е вярно. Няма какво да се обяснява Христо Иванов. Като е взимал пари поне да каже за какво.

1047

7

Ivetcheto

08.02 2024 в 12:49

хаххах, те ли няма да имат

3015

6

rambaldievskievich

08.02 2024 в 11:22

И аз го имам този списък и аз отказвам да го покажа или публикувам поради различни причини (физически, икономически, финансови, класифицирани...).

305

3

Старик

08.02 2024 в 11:00

От Кога го имаш тоя Списък?!

4638

2

Того

08.02 2024 в 06:53

Най-лесното действие е, да публикува списъка.

605

1

Wenc

07.02 2024 в 14:28

Е да го даде списъка !! Какво го пази.. далаверка чака май..
 
X

Да помогнем на украинските деца!