Събранието на ДСБ започна без Москов, освиркаха Зеленогорски

Симона Костадинова Последна промяна на 13 март 2016 в 12:27 8209 16

Здравният министър и все още член на ДСБ Петър Москов не дойде на Националното събрание на ДСБ, което се провежда в НДК днес.

Заседанието започна минути след 11 часа, като на него присъстват представители на други партии от РБ. Сред тях е зам.-председателят на ДБГ Найден Зеленогорски, който бе освиркан от част от събраните се 950 делегати на ДСБ.

От трибуната той заяви, че ДСБ е ценен партньор в Реформаторския блок, а това предизвика освиркания и неодобрителни възгласи. Зеленогорски заяви, че се надява партията на Кънев да реши да остане в Блока.

"В парламентарната група на РБ се шегуваме, че откакто сме разделени сме по-единнни в гласуването си. И понеже е ден за прошка - бих искам да ви я поискам и да в я дам. В РБ има за какво да си простим, по-добре сега, отколкото когато е късно", каза той от трибуната.

На заседанието присъстват и министърът на отбраната Николай Ненчев, лидерът на НПСД Корман Исмаилов, зам.-председателят на парламента Иван Иванов, депутатът от партията на Кунева Антони Тренчев, както и останалите депутати от гражданската квота на РБ Мартин Димитров, Петър Славов и Гроздан Караджов.

От ГЕРБ също са били поканени, но техен официален представител не се появи и не говори от трибуната. За сметка на това обаче в зала 3 е лидерът на Движение 21 Татяна Дончева. Тя подчерта, че е първият ляв политик, който е присъства на форум на дясна политическа формация "ГЕРБ са конформисти, нахални, прости, но са добре организирани и ефикасни. Какво значение, че за вас гласуват софийският елит и хайлайф?", каза Дончева пред делегатите на ДСБ.

Делегатите посрещнаха с аплодисменти димите на Иванов, че "ДСБ е туптящото сърце на РБ". Те приветстваха и емоционалната реч на Гроздан Караджов, който заяви, че Гражданския съвет на РБ е с ДСБ "както когато бяхме в управление, така и сега когато сме в опозиция".

"Напуснахме властта, защото станахме излишни в нея и изгубихме битката", каза той.

Караджов подчерта, че някои партии от Блока смятат ГС за нелегитимен, затова изброи имената на някои от членовете му и попита делегатите в зала дали те ги приемат за легитимни. Последваха възгласи "да". "Благодаря ви - поне на територията на ДСБ ще се чувстваме свободни, че сме легитимни", каза той.

Депутатът подчерта, че РБ са се отделили от първоначалните си идеи - спиране на медийния монопол, на партийните назначения, както и прекратяване на комфорта на дадени икономически кръгове. 

Той подчерта, че би разбрал защо някои от избирателите се чувстват предадени и не биха гласували отново за формацията. "Изпълнихме ли обещанията си, или това беше предизборен трик", каза той и няколко пъти задочно нападна партиите от РБ, които останаха във властта.

"ДСБ е знакова формация с много истински хора. Ние сме на един и същи път, защото гледам в една посока", каза от трибуната Корман Исмаилов. Той поздрави и "колегите от медиите - всички тези със здрав и тези с нездрав интерес".

Националното събрание на ДСБ можете да следите на живо тук:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.03 2016 в 04:25

Виктор №12 - НЯМА КАК ДА НЕ СЕ ПРИЗНАЕ. НАПЪЛНО ПРАВ! НЯМА КАКВО ДА СЕ ДОБАВИ.

13.03 2016 в 14:48

РБ е като пословицата с многото баби и хилавото дете. Формация в която всеки се прави на лидер няма бъдеще, това е все едно в едно правителство всеки да иска да е премиер, просто такъв модел не работи. ДСБ е най-силната партия в блока а парадоксалното е че в момента не е там. Просто трябва да се стегнат и да си провеждат смислени предизборни кампании а не да разчитат на трохи от слаби партии за да се доберат да минат 4-те процента.

13.03 2016 в 13:45

начи любимото разкраченото положение на Радион Кунев остава.
Разкрачката наметната за параван с полата ( размер гарнизонна палатка ) на Т.Донч, все борци за корупцията.
Тия прасета отвратиха всичко нормално от дясно и синьо.
Вашта мама драгалевска!
Докато е жив моравият мавър няма да допусне дясно обединение, без в него всички да му играят по свирката.. и така 20 години вече.
Да прекъщават Костовата клика на ЖиеСеМ. Жени, софийски маргинални, поне да съответства на реалността.

13.03 2016 в 13:36

Костококи, праскайки минуси кажете, доволни ли сте от 'кръгом'-а на Кънев и връщането му от 'опозиция' в позиция със знамето нагоре?

13.03 2016 в 13:30

Тъжно сборище на объркани хора, присвоили си правото да говорят от името на Ентелигентните и приватизирали демокрацията за собствените си жалки цели.

13.03 2016 в 13:24

С голямо облекчение прочетох, че на РАДАНът не му е устискало да напусне топлото крило на Реформаторския блок.

Честито на десебарите.

Двата щама радакоки и мостококи се сляха обратно в един.

13.03 2016 в 13:15

как се следят на живо политически трупове?

13.03 2016 в 12:59

Да върнат с шутове Кунева и Зеленогорски в правия път и да излизат - стига ни от тази стабилност! В противен случай ДБГ да се махат. Надявам се на успешно и консолидиращо развитие.

13.03 2016 в 12:56

Аплодисменти за Татяна Дончева? ДСБ ръкопляска на адвокатката на мафията? Значи всичко се оказа истина! Мафията ще се бори с мафията! Това е невиждан фарс!

13.03 2016 в 12:54

Това мероприятие е тъжна картинка по много причини, но най-тъжно е да се гледат пенсионерите, накацали по 'делегатските' столове.

Сещам се за една друга партия с лозунг 'много сме, млади сме'. Те поне не бяха малко тогава, за жалост.