Атакисти опитаха да влязат в МС при Кери (снимки)

Ивайло Анев Последна промяна на 15 януари 2015 в 12:57 2810 6

Снимка OFFNews

Протест на Атака пред БНБ

Депутати от Атака се оплакаха, не са били допуснати до сградата на Министерски съвет, за да изразят отношението си към посещението на Джон Кери у нас.

След неуспешния си опит да се срещнат с държавния секретар на САЩ, те излязоха на протест пред БНБ.

Националистите носеха плакати с надписи: "Je suis Bulgarian. I protest against the US pressure for shale gas fracking in Bulgaria! Je suis bulgarian. I oppose the war against Russia ! Je suis bulgarian. I am against the TTIP!" (Аз съм българин. Протестирам срещу американския натиск за добив на шистов газ в България. Аз съм българин. Протестирам срещу войната срещу Русия. Аз съм българин. И съм против TTIP - Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции).

Депутатите от Атака призовават всички жители и гости на София да подкрепят техния протест срещу посещението на Кери.

Депутатът Димитър Димов каза, че министри, полицаи заявяват, че няма ресурс във всяко едно българско село да има присъствие на полиция.

"Ето го ресурсът, той е тук, хиляди полицаи, строени от снощи. Строени, мръзнат, за да пазят папагалите, които идват тук да дърпат ушите на нашите управници. Това ще продължава, докато на власт в България стоят подобни смешници като Борисовци и разни други, които се сменяха, докато начело на държавата не застанат отговорни хора, които имат волята да водят самостоятелна политика, ние трябва да се управляваме от наши български управници", категоричен беше Димов, цитиран от Дарик.

Същевременно протест под мотото "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME !!" се организира във Фейсбук. Той бе насрочен за 12 часа до огражденията на сигурност край сградата на БНБ.

"За какво идва Джон Кери? Със сигурност не е за добро! Има три сигурни теми: 1. Ще натиска за добив на шистов газ. 2. Ще опита да ни въвлече в готвената война срещу Русия. 3. Ще настоява да приемаме още имигранти. И трите са катастрофални за нас", пишат организаторите на протеста.

Те заявяват, че събитието е нaдпaртийно и не се допускат никакви партийни символи, значки, знамена. Протестът е съгласуван със Столична Община и МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.01 2015 в 17:17

Представете си само светлото бъдеще, една война срещу Русия, огромна държава с голям човешки ресурс, която се нуждае спешно от Демокрация. В тази война може да участва целият български народ, всеки отделен гражданин и да спечели, дали за нов телефон, дали за нова кола, дали за нова къща. Много американски граждани така забогатяха през последните години и успяха да се преборят със световната финансова криза. Днес това е американската мечта, възможността да участваш във война за Демокрация. Българи, не позволявайте на русофилите да пречат в осъществяването на мечтите ви, изгонете ги от вашата прекрасна държава

15.01 2015 в 17:09

"...от Атака се оплакаха, не са били допуснати.."

Кой нормален човек би допуснал хора със силно разстройство в комбинация с хрема, в къщата си? Че не се и знае с какви буламачи са ги хранили в руското посолство!?

15.01 2015 в 15:52

боклуци, нищо не става от тея, ако не беше толкова жалко, можеше и да е смешно, ама уви...

15.01 2015 в 14:44

Нито едно българско знаме на снимките, но затова пък - еднотипни плакати и искане да се спре някаква въображаема война срещу Русия... Истински патрЕоти са тия, няма спор! Като всеки атакист!

15.01 2015 в 14:23

И нека лумпениядата на Болен започне сега!

15.01 2015 в 14:11

Жалки са!
селската сбирщина атакалъ е политически труп, който силно мирише на съветска водка.