Атакисти опитаха да влязат в МС при Кери (снимки)

Ивайло Анев 15 януари 2015 в 12:57 3328 6

Снимка OFFNews

Протест на Атака пред БНБ

Депутати от Атака се оплакаха, не са били допуснати до сградата на Министерски съвет, за да изразят отношението си към посещението на Джон Кери у нас.

След неуспешния си опит да се срещнат с държавния секретар на САЩ, те излязоха на протест пред БНБ.

Националистите носеха плакати с надписи: "Je suis Bulgarian. I protest against the US pressure for shale gas fracking in Bulgaria! Je suis bulgarian. I oppose the war against Russia ! Je suis bulgarian. I am against the TTIP!" (Аз съм българин. Протестирам срещу американския натиск за добив на шистов газ в България. Аз съм българин. Протестирам срещу войната срещу Русия. Аз съм българин. И съм против TTIP - Трансантлатическо партньорство за търговия и инвестиции).

Депутатите от Атака призовават всички жители и гости на София да подкрепят техния протест срещу посещението на Кери.

Депутатът Димитър Димов каза, че министри, полицаи заявяват, че няма ресурс във всяко едно българско село да има присъствие на полиция.

"Ето го ресурсът, той е тук, хиляди полицаи, строени от снощи. Строени, мръзнат, за да пазят папагалите, които идват тук да дърпат ушите на нашите управници. Това ще продължава, докато на власт в България стоят подобни смешници като Борисовци и разни други, които се сменяха, докато начело на държавата не застанат отговорни хора, които имат волята да водят самостоятелна политика, ние трябва да се управляваме от наши български управници", категоричен беше Димов, цитиран от Дарик.

Същевременно протест под мотото "Джон Кери, върви си у дома! KERRY, GO HOME !!" се организира във Фейсбук. Той бе насрочен за 12 часа до огражденията на сигурност край сградата на БНБ.

"За какво идва Джон Кери? Със сигурност не е за добро! Има три сигурни теми: 1. Ще натиска за добив на шистов газ. 2. Ще опита да ни въвлече в готвената война срещу Русия. 3. Ще настоява да приемаме още имигранти. И трите са катастрофални за нас", пишат организаторите на протеста.

Те заявяват, че събитието е нaдпaртийно и не се допускат никакви партийни символи, значки, знамена. Протестът е съгласуван със Столична Община и МВР.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!