Quantcast

"Атака" иска оставката на военния министър заради "Визия 2020"

OFFNews Последна промяна на 27 август 2014 в 21:20 1429 15

От "Атака" поискаха оставката на военния министър Велизар Шаламанов по време на протест, организиран от партията пред Министерството на отбраната в столицата.

Недоволството на националистите предизвика и документът на военното министерство „Визия 2020 - България в НАТО и Европейската отбрана".

Демонстрацията продължи около 40 минути и в нея взеха участие около 50 души, съобщава "Дарик".

„Служебният кабинет, президентът Росен Плевнелиев, ГЕРБ и хората на Костов работят за това България да влезе във война с Русия", обясни лидерът на Атака Волен Сидеров по време на протеста.

По негови думи сега в страната се правели учения на американските военни изтребители с обхват 2000 км, което означало, че те спокойно можели да участват в бойни действия на Кримския полуостров. Според него се удължавали и писти в определени военни бази.

Демонстрантите носеха плакати с надписи „Не на американските бази в България" и „Не искаме война с Русия. 

От Атака подготвят и подписка за екстрадиране на американските военни части от България. Националистите се заканиха да сезират и прокуратурата, а ако водената политика срещу Русия продължи, щели да последват и още протестни действия.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

30.08 2014 в 13:53

Кои бяха тези от Атака?
А, да. Тези, които започнаха изборната си кампания в Москва. Някаква руска партия или нещо такова.

28.08 2014 в 11:06

На всички чугунени чутури, било те комунисти, хатакисти и други такива, ще напомня един факт: СССР рухна още преди четвърт век!! И то без НИТО ЕДИН ИЗСТРЕЛ!! А сегашна Русия не е дори половината от някогашния СССР! И войната се води не с "Калашников" на гладен корем, а е икономическа. И тази война Русия отдавна е изгубила. Огледайте се и вижте колко руски продукта ще намерите. Когато започна агресията на Русия в Украйна бях в Австрия. Веднага по новините казаха: Русия нападна Украйна. Ние получаваме 24% от необходимата газ от Русия и имаме запаси за 8 месеца. Ако Русия се чувстваше силна до сега да беше прегазила Украйна. Така както не успя да прегази и Грузия. Защо в тоя прокомунистически сайт няма нито един ред, че вече от 2 седмици Путин и Медведиев преработват списъка със "забранените стоки", който се топи като лански сняг на лятно слънце?

28.08 2014 в 10:56

Ние сме в НАТО, бе турска подлого! Стига с тези платени от Русия изказвания Болене!

28.08 2014 в 10:02

Абе не е така. Националисти са. Само дето не са български националисти, а сдружени руски и турски националисти.
И болен водач имат

28.08 2014 в 09:58

НЕМОЩНА БЪЛГАРИЯ с 1млн роми се изправя срещу Русия, уха ааа ... Начело с очилато Шаламанче ... Шаламанче вместо да бълнува ракети (и пари за ракети), да чете денем и нощем Ото фон Бисмарк! Великият е казал за Шаламанче: “Глупостта е дар божи, но с него не трябва да се злоупотребява!”
А за мерака Шаламанче за ракети срещу Русия Великият Бисмарк казва: “Даже най-успешната война няма да доведе до разпад на Русия, която се държи на милионите православни християни. Тези последните, дори да бъдат разделени с международни договори така бързо пак ще се съединят едни с друг в едно, както бързо и цялостно се сливат капките живак. Тази неразрушима държава на руската нация е силна както със своя климат, своите пространства и своята непретенциозност, така и с осъзнатата необходимост от постоянна защита на своите граници. (секретно писмо № 349, Берлин, 03.05.1888 г.)

28.08 2014 в 09:16

Какъв е тоя, че да иска каквото и да е в България да си ходи в Руссия да предявава искания. Ама там трябва много да внимава, че една грешна дума и в сибир.

28.08 2014 в 08:48

Кога стана Шаламанов служебен министър, кога написа "2020" - явно е преписал. Той е известен и с "2004", като е добре да се акцентира върху резултатите. Това, че сме безгръбначни по отношение на САЩ води примерно до следните резултати: пазара на селскостопанска продукция в Русия е залят с турска стока / Турция е членка на НАТО/, руснаците почиват в гръцките курорти /Гърция е членка на НАТО/, газа май ще ни заобиколи, но пак ще стигне до Италия /членка на НАТО/ и т.н. Дали те са обявили Русия за основна заплаха - трябва да се провери. Та това иска да ви каже Сидеров.

28.08 2014 в 01:27

Тези са националисти, ама руски.

28.08 2014 в 00:48

"Не съществува експертен патос, но съществува русофобски патос. Русофобията е великолепен шанс за стряскане на одрямания електорат. Комунистическата заплаха е преобразувана като руска заплаха.

Търси се враг, по-убедителен от Мая Манолова. Десницата актуализира русофобията като резервен репертоар, това се случва. Тази фобия обаче става само за вътрешноведомствена употреба, нацията не разбира тази фиксация и няма да я приеме, защото тя има отвлечен и леко маниакален характер.

Нека добавя, че русофобският патос съдържа и един допълнителен мотив, а именно, че набавя външна значимост. Ключовите русофобски фигури изпускат ритмично към щабквартирата потвърждения за лоялност в ритъма на глобалната пропаганда."

д-р Николай Михайлов

27.08 2014 в 23:57

Еничар рубладжия. Не мога да коментирам думите му защото нямам навик да слушам презентации на руски продукти.